fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 23434 - 21.01.2010 : Beli Kobilja Glava - best (1)

Za Aleksandra N.


Prvo da kažem da se ovaj forum sve više čita kod nas u Sarajevu. Aleksandrov tekst me nije ostavio ravnodušnim i morao sam nešto napisati, da li će biti objavljen to je volja autora foruma. Dali si se zapitaš zašto je takva mržnja kako ti kažeš, a znam da nije.

U ratu sam bio dijete. Igrali smo se osluškujući zvukove granata koje su padale oko nas. Ja i moji prijatelji smo sada odrasli ljudi, porodični ali taj trenutak nikada ne možemo zaboraviti. Zato Aleksandre ne možeš baš očekivati da će mo vas dočekati raširenih ruku i nasmijanog lica. U naše naselje se vratila srpska porodica, naravno u svoju kuću i na svoje imanje, što ja smatram da je uredu, medjutim taj odnos nikada neće biti ko prije rata, nikada.......

Poštovani,
Ja mogu da shvatim da se vi ljutite na nas koji smo bacali granate sa brda. Kažem "mogu da shvatim" jer sam u više navrata doživio (rat sam proveo na Sokocu) da i na mene padaju granate po Ilijašu, Ilidži i Lukavici. Razumjem te, i znam kako je, ali vaš problem je što ste se drznuli da rušite Jugoslaviju i gradite "suverenu Bosnu".

Međutim, Aleksandar je veoma lijepo i vrlo jasno rekao da vi mrzite Srbe, a ne brđanine koji su pucali na vas. Naveo je da je vaša mržnja mnogo jača i od one hitlerovske, tj. njegovih najvjernijih saveznika - ustaša.

Naveo je on još mnogo toga, ali izgleda da ni ti ne znaš dobro da čitaš.

Vi mrzite i Jovu Divjaka koji je, ako još uvijek nisi čuo, bio jedan od najboljih oficira Armije BiH. Uradio je mnogo stvari koje su zadale dosta glavobolje nama Srbima, a pogotovu Sokočanima. Da navedem samo liniju odbrane na Kruševu kod Olova, koju je on lično postavio a vi je sada pripisujete drugima.

Dalje, Žarko Varajić nije ispaljivao granate na vas, kao ni Tifa i mnogi drugi. Mislim da bi trebalo da još jednom pročitaš članak pa onda odgovaraš.

Nemoj misliti da ste vi nama mnogo draži. Ja, na primjer, u Sarajevo nisam otišao od Dejtona, niti namjeravam da to uradim za moga života. Čak sam i svoj stan na Dobrinji prodao a da u njega nisam ušao, a nalazi se manje od 500 metara od granice sa Republikom Srpskom. U njemu sam zadnji put bio 5. aprila 1992. godine.

Međutim, ja ne mrzim sve muslimane. Dijelim vas na one koji misle svojom glavom, i one koji čitaju hodžine zapise. Ima muslimana sa kojima sam dosta često u kontaktu i vjerujem da ima i onih koje rat nije baš mnogo promjenio.
Idi na stranu - |listaj dalje|