fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vojnicko_groblje - 23294 - 14.01.2010 : Velimir Adžić Ilijaš - best (0)

Vanovac Dalibor i Velibor


Pregledao sam stranicu SRK groblje i pod slovom "B" našao grešku. Pod rednim brojevima 16 i 19 nalaze se imena BANOVAC Rajka Dalibor i BANOVAC Rajka Velibor. To su braća poginuli istog dana. Pošto su to borci iz Ilijaške brigade, ja ih poznajem. Oni se ne prezivaju Banovac nego Vanovac.

Velimire,
puno ti hvala za ovu ispravku. Podaci o poginulim borcima unošeni su na osnovu slike nadgrobnog spomenika, pa je moguće da ovakvih grešaka ima još. Pored toga, bojim se da negdje nisam obrnuo ime oca i sina.

Kada program za unos biografije i ostalih tekstova o poginulim borcima bude gotov, bio bih ti zahvalana da o svakom borcu koga si lično poznavao napišeš po nešto. Vjerujem da će i drugi slijediti tvoj primjer.

Pored toga, imam namjeru da napravim nešto kao "lični karton" o svakom borcu. Pored postojećih podataka (ime, prezime, ime oca, godina rođenja, godina smrti, mjesto gdje je sahranjen) nalazili i sledeći podaci: tačan datum rođenja, tačan datum smrti, mjesto gdje je poginuo, jedinica kojoj je pripadao itd.
Idi na stranu - |listaj dalje|