fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vojnicko_groblje - 23239 - 08.01.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Novih 948 stranica


Poštovani,

od juče na ovoj stranici svaki sahranjeni borac na Vojničkom groblju u Sokocu ima svoju lični kutak, tj. forum je bogatiji za 948 novih stranica. Uskoro ću na horizontali meni, odmah do linka "Istorija", dodati i prečicu za glavnu stranicu ovog projekta. Za sada, tamo možete otići ako kliknete OVDJE!

Ovo je samo prva faza projekta koji sam ja nazvao "Virtualno groblje" a koji bi trebao da obuhvati svih 4000 poginulih boraca, pripadnika Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske. Kažem, "virtuelnog groblja" jer ću u sledećoj fazi dodati i slike boraca sahranjenih na ostalim grobljima širom Republike Srpske i Srbije. Želja mi je da na taj način sakupim sve poginule borce SRK na jedno mjesto, pa da ih se tako sjećaju i svi oni koji nemaju priliku da obilaze njihove grobove.

Primjera radi, sledeće dvije stranice će biti sa slikom groba Miće Vlahovića, sahranjenog u Aleksandrovu i Aleksandra (Milan) Tomić, sahranjenom u Lazarevu (Banat) a poginuo kao borac VRS u Luna parku na Ilidži, ako se ne varam 26. maja 1992. godine.

Moram da napomenem da sve opcije ovog mog novog programa još uvijek nisu kompletirane. Naime, i vi ćete moći da na ove stranice upisujete tekstove, ali po strogo definisanim pravilima. Imaćete dvije opcije:

  1. Da napišete biografiju nekog borca. Ukoliko takva postoji, vi možete napisati dopunu postojećoj, ili dopuniti postojeći tekst.
  2. Opisati neki događaj (npr. mjesto i vrijeme pogibije, primjer njegovog junaštva, neku ratnu akciju), ili pak anegdotu, vic ili bilo šta drugo što bi tog borca opisalo onakvog kakav jeste i kakvog bismo trebali da ga se sjećamo.


Ukratko, molim vas da se suzdržite od vaših ličnih komentara i razno-razna naglabanja, da budete objektivni i ne previše negativni. Što bi se reklo "novinarsko izvještavanje". Na ovim stranicama postoji mnogo odličnih primjera kako takav članak treba da izgleda. Neka se ne naljute ostali, pomenuću samo neke autore koji su u zadnjih mjesec dana napisali tako nešto: Velimir, Vojo Pejić, Miner, Vogošćanin Pravi itd.

Podaci na ovoj stranici su preuzeti sa slika. Na nekim slikama, nažalost, nije nisu vidljivi neki podaci, npr. godina pogibije pa ću to naknadno dodati. Na nekoliko slika nije dobar fokus, pa ću neke grobove morati ponovo slikati.

Vas bih zamolio da mi pomognete i da mi pošaljete fotografije grobova svih boraca SRK, bez obzira gdje se oni nalazili. Na taj način bismo zajedničkim snagama priveli ovaj projekat kraju.

Stranice su organizovane po prezimenima! Na primjer, ako ste na stranici sa slikom Mlađa Motike, imate dvije mogućnosti da odete na bilo koju od ukupno 100 boraca čije prezime počinje sa slovom "M": možete kliknete na neko od imena na lijevoj strani ili da listate stranice (kao u knjizi) pomoću komandi sličnih onima na video rekorderima. Ukoliko niste sigurni kako se neki borac preziva, možete da pretražujete po imenu borca. Konačno, imate i mogućnost da odete na stranicu na kojoj su izlistana prezimena koja počinju sa nekim drugim slovom.

Zamolio bih vas da sve grećke, dopune i savjete vezi boje organizacije ovog projekta upisujete na postojeći forum. Izvinite i za reklame na vrhu novih stranice, ali one svaki klik na njih mi donosi nešto novca neophodnog za održavanje ove stranice.

Srdačno Vaš,
Željko Tomić


Idi na stranu - |listaj dalje|