fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

aforizmi - 23157 - 28.12.2009 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

Srpski problem broj jedan


Glavno problem kod nas Srba je što ako Bog sastavi više nas na jedno mjesto desi se sledeće:

U početku svi mislimo da smo najpametniji, i svako od nas pokušava da nametne svoje mišljenje drugima.

Iz diskusije se prvo povlače oni najgluplji sa izgovorom: "Svi ste vi glupi, nemam ja šta sa vama da pričam".

Oni koji su malo više inteligentni, ali nisu upućeni u predmet diskusije, uporno pokušavaju da razgovor usmjere na onu oblast u kojoj se osjećaju jaki.

Preostali Srbi ispredaju svoje teorije i ostalima ne dozvoljavaju da ih nadgovore. "Pametan Srbin" druge ne sluša, i u svojim diskusijama ne upotrebljava argumente jer je dovoljno što to drugi mogu čuti iz njegovih usta.

Po meni, pametni Srbi su bili samo Car Dušan Silni, Sveti Sava, Nikola Tesla i još par njih. Po meni, pamet se ne mjeri riječima nego djelom!

Mišljenja sam da ni jedan pametan Srbin nije živ, jer da jeste mi Srbi bismo imali daleko bolje pozicije u Svijetu nego što ih danas imamo.

Kako postati pametan, pitanje je sad! Neko reče da nam je Bog dao dva uva da dobro slušamo, dva oka da dobro gledamo tj. čitamo, i samo jedna usta da vrlo malo pričamo.

Eto, ja mislim da se tako postaje pametan! Ja lično nisam pametan da mogu da vam kažem da li je ovo pravi put da se dođe do pameti, ali sam čuo sa ova moja dva uva i pročitao sa ova moja dva oka da je to pravi put.

P. S. Ako vas neko pita, molim vas recite mu da vam ja ovo nisam rekao, već da ste vi ovo negdje vidjeli ili čuli! Pomisliće neko od Srba da sam i ja pametan!
Idi na stranu - |listaj dalje|