fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

raspad_juge - 23141 - 26.12.2009 : Nenocc Pescano Selo - best (0)

RE: Rat filmskom industrijom


Gledajući u prošlost, stvaranje Kraljevine SHS a kasnije i druge Jugoslavije, ili kako se sve nije zvala, a pogotovo njeno branjenje, su bile najveće istorijske grećke koje je napravila naša trapava politika.

Opšte je poznato da je Aleksandar I Karađorđević, takozvani Ujedinitelj, bio protiv stvaranja Kraljevine SHS.

Nažalost, posle toliko naših žrtava, i par Jugoslavija kasnije, uspostavilo se da je bio potpuno u pravu.

Pored toga, mi smo kao narod bili gotovo u potpunosti izgubili identitet i vjeru, pretvarajući se u Jugoslovene.

Vjernijih komunista i većih vazala od nas nije bilo. Ponekad se pitam da li se stide oni naši stari drugovi iz raznih CK i kojekakvih drugih komiteta, šta nam ostaviše u nasleđe. Kamo sreće da smo imali političare kalibra Mike Tripala i Savke Dapčević. Gdje su onda bili naši uvlakači?

Tito je došao u Srbiju da se bori protiv Nijemaca a Slaviša Vajner na Romaniju. I nisu bili jedini! Zasto? Da li se moralo desiti strijeljanje đaka u Kragujevcu? To je isto da smo mi otišli u Dalmaciju i tamo iz zasjede ubijemo 15 Italijana.

Da nije bilo četnika, ili ja cu ih ovom prilikom nazvati kućebrani ili branioci sela i ujedno veliki antifašisti, malo bi nas sada bilo među živima. Latini su ustaše proglasili domobranima, iako su klali i palili nase domove po Romniji, dok su se naši Udbaši utrkivali ko će više da muči i progoni četnike - kućebrane.

Zbog toga smatram da je osnivanje Ravnogorskog Romanijskog Pokreta trebalo i ranije da se desi, ali nikad nije kasno.

Moje iskrene čestitke Rammstein, i smatram da nas se što više treba priključiti.

Ja se nebih osvrtao a još manje uzbuđivao oko balijskih "filmova". Sumnjam da imaju neku umjetničku ili istorijsku vrijednost. To je više za njihovu unutrašnju upotrebu. Ne treba ništa drugo ni očekivati od njih. Ako budu prikazani na nekom nižerazrednom festivalu, dalje od toga neće dogurati. Kad budu snimali filmove tipa "Lepa sela, lepo gore" ili "Vukovar jedna priča" onda neću pisati oni ili njih nego ću ih nazvati imenom kako se sad sami nazivaju. Kako ono bješe?

Kod mog poslodavca za vrijeme radnog vremena svira radio, valjda da bi nas muzika stimulisala da još bolje radimo. Kada se na vijestima objavi da je u Iraku ili Pakistanu u nekoj eksploziji stradao nedužni narod, moje kolege Zapadnjaci to poprate sa usklicima. Što više žrtava, to oni bolje vrište. Pitam se kako bi reagovali da vide to njihovo smeće?

"Od Topole pa do Ravne Gore"...
Idi na stranu - |listaj dalje|