fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 23123 - 25.12.2009 : Vogosca - best (0)

Đinić Brane i Veso Trifković


Znao sam dosta boraca iz specijale jedinice, i to najviše iz Jahorinskog i Šekovačkog odreda. Znao sam i Jankovića komadanta Banjalučkog odreda, ali ovom prilikom želim da pomenem jednog od najvećih junaka iz Šekovića koji danas trune u Lukavici, na našu sramotu.

Đinić Brane zvani Đina je dobi preko 40 godina mardelja za neviđeno junaštvo? A oni, koji su ga lažno uvalili u ovo, u ratu nisu smjeli ni dvogledom da gledaju tamo gdje je on išao.

Inače, ja sam iz Vogošće i bio sam jedan od najmladjih boraca 3. sarajevske pješadijske brigade - ja sam 75. godište. Bio sam u sastavu više jedinica u Brigadi, rat sam završio kod Radovana u Interventnom vodu.

Pomenuo bih i moga najboljeg druga, pokojnog Vesu Trifkovića, koga su svi bez izuzetka voljeli.

Pozdrav za Vogošćanina pravog i moje veliko žaljenje što sam bio spriječen da dođem na Mićin parastos. Sa Željkom i Okom sam ljetos bio na Sokocu, popili smo po pivo ispred Željkove kuće. Pravi pozdravi brata i samo nastavi! Imaš smisla za pisanje, a znam da je sve istina sem što poneki datum ne štima, ali je to sve nebitno. Posle toliko godina to ti se ne može zamjeriti! Podsjetio si me na mnoge stvari koje sam gotovo zaboravio.
Idi na stranu - |listaj dalje|