fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

grbavica - 23002 - 04.12.2009 : Pitar Sarajevo Bih - best (0)

Saradnja sa drugom stranom


Naravno da je u pregovorima, od samog početka, bilo kontrausluga i to ne samo od muslimanske strane. Ja sam konkretno pomenuo slučaj sa Betanije i tu nije bilo nikakve razmjene Ganićeve familije ili predaje srpskog Sarajeva u zamjenu za tijela devetorice vojnika i oficira VJ. Pogotovo priča o razmjeni tijela na Kobiljači, u jeku rata Armije BiH i HVO-a.

To šta su u četiri oka dogovarali oficiri za vezu na pregovorima u aerodromskoj zgradi ili lokalni ratni moćnici poput Juke Prazine i Pržulja na Grbavici - nećemo nikad saznati.

Bilo bi mi drago da napišete koji tekst o tome kako su Jukini momci dolazili na Grbavicu, kako su odvukli džipove i vozila preko Vojkovića na Igman ili šta su radili vojnici VRS u sred rata na Čengić Vili, na jednom "sijelu". Kako su ušli i otišli - Bog zna samo znam da im niko nije čvoku opalio jer je to dogovoreno sa "više" distance. Očevidac sam rukovanja, osmjeha i zagrljaja oficira VRS sa oficirima Armije BiH u Delminijumu.

Primjera ima bezbroj! Javna je tajna da je komadant Puška okretao jagnjad sa nekim vojvodom sa Borija ili kad su vojnici VRS na Hrasnom brdu prodavali VEK (najgora cigara na svijetu), kafu, alkohol a poslije i sanduke municije za sijač...
Idi na stranu - |listaj dalje|