fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

spomenar - 22971 - 30.11.2009 : Dana Shopovski Beograd - best (0)

Razglednica Sokolca


Otvorim Vas sajt i slušam ponovo i ponovo predivni instrumental - Koja gora Ivo...

Sedim u svom stanu na sedamnaestom spratu na Novom Beogradu, gledam sliku Sokolca pod snegom i verujte " dušu mi umiri idila sa slike. Čujem šum pahulja u tišini snežnih jela, šum tihog povetarca i škripu snega... Napravili ste nešto predivno!

Za Sokolac nisam ni znala.... Moj sin je sa svojim drugom iz srednje škole otišao da obiđu njegovog deku koji živi tamo. Drug mog sina je u okolini Beograda sa mamom i tatom a na Romaniji je ostao samo deda.

Dočekao ih je otac druga moga sina koji je otišao dan ranije, deka, tetka, stric....

Dočekala ih je topla kuća, sto prepun hrane, pića, kolača a sutradan su pekli jagnje.

Sa Romanije mi je stigla tegla šumskog meda i litar domaće rakije.... Sa Romanije mi je stigla poruka, neupućena, neizrečena, da negde daleko žive ljudi čije je postojanje smešteno samo u našoj prošlosti, u detinjstvu, kada je postojala ljudskost, dobre namere i dobre misli... Sa Romanije je stiglo moje dete fascinirano Sokolcem, dekom, drugačijim načinom života, drugačijim ljudima...

Slušam vašu muziku, gledam Sokolac pod snegom.... Razumem nagoveštaj tuge u očima druga moga sina.... Iz prirodnog je smešten u neprirodno, iz ljudskosti je upao u ne mnogo ljudsko, u kliše, lažne vrednosti, u teški maraton čiji je cilj vrlo varljiv.

Jednoga dana, kada budem osetila da mi pucaju šavovi, da tempo i obaveze više ne mogu da podnesem, spakovaću kofer i doći u Sokolac. Ne želim više ni Grčku, ni Španiju, ne želim nikva mora, bazene.... Doći ću u proleće, da sedim pod jelama, da slućam šum vetra i cvrkut ptica... Doći ću da vidim predivni Sokolac sa Vaše fotografije, kako izgleda kad nije pod snegom....

Dano,
vaše riječi su me dirnule do suza! Osoba koja ovako piše mora imati veliku dušu. Vaše remek djelo, pohvala ovoj stranici, je vjerovatno i najbolji kompliment koji sam ikada dobio. Međutim, ja nisam dovoljno bogat da olovkom izrazim ono što mislim, pa ako budete dolazili u Sokolac obavezno se raspitajte se gdje živim - i navratite. Biće mi drago da budete gost u mojoj kući, čak i ako me ne nađete tamo.

Srdačno,
Željko Tomić
Idi na stranu - |listaj dalje|