fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

olovo - 22943 - 27.11.2009 : Patagon Olovćić Bosnia And Hercegovina - best (0)

Nestali skeleletoni


Lijep pozdrav poštovani susjedi i posjetioci ove stranice! Nisam u mogućnosti da vas stalno pratim a kad mogu da sjedem za ovu skalameriju prvo svratim da vidim šta ima kod Slavića pa onda idem dalje.

Vidim gospoding Kabil Mandra pokušava da pronađe posmrtne ostatke svoga rođaka. Možda bih i ja mogao da ti pomognem sa nekoliko podataka. Kada smo ponovo uzeli Mačak, mi iz Armije BiH smo na koti koja se zove Počivala našli u tranšeu dva tijela. Nismo znali o kome se radi pa su ih Crnoriječani preuzeli i odnijeli. Ispostavilo se da je jedan od njih dvojice bio neki Bilal, prezime ne znam. Otac mu se zove Kunosa sa Crne Rijeke koji i sada živi na Crnoj Rijeci, mislim u selu Drinčići, a kuća mu je pored džamije. Mogao bi kod njega da se raspitaš o svom slučaju, jer je on dugo tragao za svojim sinom dok ga nije našao.

Pored toga, u potoku zvanom Čep ispod Počivala smo našli i jedan nekompletni skelet. Navodno, bio je to neki borac Armija muslimanske BiH, rodom od Tuzle.

Toliko od mene. Ako sam imalo pomogao bilo bi mi drago. Od svog srca bih želio da se sve neukopane duše jednom smire i nađu svoj vječni mir i počinak ma ko da su bili. Pozdrav svim učesnicima i posjetiocima.

Patagon,
podržavam traženje poginulih, ali ne želim da takvi postovi imaju ikakvu političku obojenost i mnogo grafičkih detalja. Ovo iz prostog razloga da čitaoci ne bi stekli predstavu da su Srbi "rasčerupale" leševe. Napominjem da u divljini ima dosta vukova i drugih životinja koje se bez ustručavanja hrane na poginulim leševima i raščerupaju ih u vrlo kratkom vremenu. Ovo je posebno bilo karakteristično za Mačak, jer su se borbe vodile krajem godine, u hladne zimske dane kada je u prirodi smanje broj male divljači kojima se vukovi hrane.

Leševima se nisu hranile samo divlje životinje, nego i napuštene. Kada je u Sarajevu počeo rat, dosta vlasnika pasa je bilo primorano da napusti svoje kućne ljubimce. Mnogo Sarajlija je svoje pse dovodilo na liniju koju je držala Koševska brigada. Nadali su se da će njihovi dotadašnji ljubimci naći svoj dom na drugoj strani - Srpskoj. Na žalost, to je bila i omiljena ruta izvlačenja Srba iz Sarajeva, a mnogi su svoje kosti zauvijek ostavili u tom području. Jedan od boraca iz tog regiona mi je pričao stravičnu priču: nikada u životu nije vidio deblje pse nego u tom regioni u prvoj godini rata. Mislim da je čak postojalo i naređenje za vojnike VRS da se psi na "ničijoj zemlji" u to vrijeme - ubijaju.
Idi na stranu - |listaj dalje|