fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

boro_radic - 22882 - 14.11.2009 : Miner Vogosca Vogošća - best (0)

Pogibija Bore, Điđija, Lale...


Na mom prvom javljanju u vezi pogibije Bore i ostalih boraca ja sam upravo htio da stavim akcenat na pogibiju Điđija i Lale. Ja sam tada stvarno bio tu! Došao sam u drugoj grupi. Nažalost, stigao sam prekasno. Željka nisam spominjao jer u tom momentu nisam ni znao u kom autu se on nalazio.

Sa mijesta do koga sam mogao da dođem s obzirom na ubitačnu vatru sa Metufa i niže iz pravca kafane "Ranč" mogao da sam vidim prvog golfa 2 i u njemu Điđija i Lalu. Druga auta sam mogao da vidim, ali nisam lično pogledao da li se iko nalazio u njima. Baš zato što nisam siguran, nisam ni htio ni da pišem iz prostog razloga što ne želim da nagađam.

Proteklih godina sam pokušao da pronađem i druge preživjele učesnike i da sa njima tačno rekonstruišemo taj događaj pa tek onda da se napiše verzija najbliža pravoj istini. Ja sa svojom pričom u mnogome pobijam ranija javljanja. Mislim da su neki ljudi samo slušali naše kasnije rasprave i onda im je jezik bio brži od mozga pa su to interpretirali na svoj način. Zbog toga sam i objavio svoj prvi tekst sa obećanjem da ću se kasnije javiti sa mnogo više detalja.

I danas me boli, pa kada popijem više nego što treba, svome društvu a i mojim sinovima, pričam o momcima kao što su bili Điđa, Lala, Raze, Božo Hart, Vučko, Toša, Zoka, Maka, Slađo Okilj, Peca, Nebojša Lalić, Grga, Špiro i mnogi drugi. I neka mi oproste svi oni koje ne pomenuh a još žive u mojim mislima. I onda, popijem poneku čašu i za njih, i razbijem poneku čašu o zid zbog silne tuge koja me tada obuzme...

Drugarski pozdrav svima!
Miner
Idi na stranu - |listaj dalje|