fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

novosti - 22814 - 02.11.2009 : Zoran Mirke Melbourne - best (0)

RE: Čiča Jovo 22788 - 27/10/2009


Poštovani Čiča Jovo.

Čitam ovaj tvoj komentar pod gore navedenim rednim brojem i datumom pa se pitam da li si ti ustvari normalan. Po tvom nadimku "Čicč Jovo" pretpostavljam da si stariji čovjek pa se pitam gdje potroši tolike godine a o životu ništa ne nauči. Vjerovatno nikada nisi ni otišao dalje od Knežine ili eventualno do Han Pijeska pa ne možeš ni vidjeti razliku izmedju Sokolca i ostatka svijeta.

Kažes Olovljani ti upropastili Sokolac? E, da Bog Milosni da pa da ti nama postaneš bolji i pametniji i prestanes valjati gluposti. I ptice na granama znaju šta je Sokolac bio i šta je Sokolac sada! Sokolac je oduvijek bio rupa i uvijek će biti rupa, odavno upropašten i uništen, pa se i nije mogao uništiti više puta. Što je pameti i inteligencije bilo u Sokolcu, to je otišlo sa prvim simptomoma talenta ili pameti bilo koje vrste.

Ne kažem da je Olovo mnogo bolje ali odgovorno tvrdim da Olovljani (ni bilo ko drugi) nisu mogli doći i upropastiti Sokolac koji je upropašten i zaostao od pamtivijeka. Ima, to jeste bilo je, u Sokolcu i pameti i potencijala, ali uvijek pobjeđuju oni po sistemu "dva loša ubiše Miloša". Ti kupi svom djetetu kompjuter i neka on postane programer a tvoj komšija še svom kupiti "Stilovku" pa ti vidi ko će bolje u Sokocu proći. Da nisu možda Olovljani krivi i za to?

Pred rat se u Sokolcu napravi ludnica pa pitali jednog "školovanog" Sokolačkog opštinara da objasni taj potez i kako će to uticati na razvoj Sokoca i sokolačke privrede. Dotični gospodin i "visoko kotirani" opštinar je između ostalog prosuo svoju pamet pokušavajući da zvuči inteligentno, rekavši da se "fabrike uvijek prave u blizini osnovne sirovine". U ovom slučaju definitvno nije pogriješio!

Preispitaj ti sebe i one oko sebe pa tek onda potraži krivce i odgovorne. Najlakše je u životu za svoje greške optuživati druge. Pitam se samo šta bi ti koristio kao izgovor da nije bilo rata i izbjeglica? Da nije Olovljana? Ko bi ti onda bio kriv? Vjerovatno, neko drugi.

Kao što rekoh, nije ni Olovo mnogo bolji od Sokoca, ali ruku na srce što je krkanluka, lopovluka i korupcije, to se sve dešava na Sokocu! Uvijek je tako bilo a i sada je isto. Zato pošten, pametan, talentovan i perspektivan čovjek, bilo da se radi o djetetu ili mladiću, u Sokocu provodi samo onoliko vremena koliko mu treba da naiđe prvi autobus - pa makar bio i za Olovo.

To što Olovljaci ili bilo koje druge izbjeglice u Sokolcu opstaju jeste samo zato što su i oni ili bili isti kao Sokocani ili su se poistovijetili sa vama, zared mira i opstanka. Jer kako ona stara kaže "Ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se".

P. S. Pozdrav za Željka, moderatore i sve poštene posjetioce sajta.

Mirke,
možda nije dobro što si bio malo "oštar" pa bi i neki pošteni Sokočani mogli da ti zamjere. Osoba koja se potpisuje kao "Čiča Jovo" se ne javlja sa Sokoca, nego iz inostranstva, pa bi mogao da bude još jedan u nizu provokatora koje smo do sada imali. To se vidi i iz one njegove prve diskusije, kada predlaže da manje pišemo o ratu. A ti znaš kome je stalo da se istina nikada ne dozna i da se o prošlosti više nikada ne diskutuje.

U principu, smatram ovu diskusiju završenom. Molim poštene Sokočane da više ne polemišu o ovoj temi.
Idi na stranu - |listaj dalje|