fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ogovaranja - 22807 - 31.10.2009 : Nenocc Pescano Selo - best (2)

Svinjski grip


Željko,

Hvala ti za ovaj tekst o Svinjskom ili kako ga još zovu Meksičkom gripu.

Posebno smatram da je vrlo važno da se što brže pepoznaju simptomi, te da se na vrijeme počne sa liječenjem.

Mene kao laika međutim zanima još jedan detalj vezan za taj grip; a to je dali i muslimani mogu da se zaraze sa njim, pa ako mogu da li je on onda opasniji za nih pošto oni nisu naviknuti na svinjsko meso?

Srdačan pozdrav!

Neno,
dobro pitanje, ali nisam siguran da ću moći da ti odgovorim. Nisam ja baš neki veliki ekspert po muslimanskom pitanju, ali postoji teza da Bošnjaci ne bi trebalo da dobiju Svinjski grip jer nisu u kontaktu sa svinjama. Međutim, ako se ipak razbole, za očekivati je da za to optuže Srbe. Jer ko bi im drugi o glavi radio? Vjerovatno će neki Srbin zbog Svinjskog gripa otići u Hag, gdje su Amerikanci već pripremili optužnicu za njega. Još samo treba da se upiše ime na prvoj strani optužnice.

Ah da! Pošto vladi u Sarajevu polako ponestaje imena za razno-razne masakre, predlažem da ovaj (naravno ako se desi) nazovu Svinjski masakr.

Sa druge strane, postoji teorija da su muslimani koji su do 1992. godine jeli svinjetinu imuni na ovaj virus. Da bi se to provjerilo, predloži svojim poznanicima muslimanima da provjere kod svojih roditelja u kom su obimu konzumirali svinjetinu dok nisu postali nacionalno svjesni.

U svakom slučaju, nezahvalno je prognozirati, može se i promašiti.
Idi na stranu - |listaj dalje|