fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

privreda - 22802 - 29.10.2009 : Rammstein Rs - best (0)

Stanje u Sokocu i vjetrenjače


Prijatelju,

ti hoćeš da kažeš da vjerujem tvom izvještaju, a ne svojim očima! ? Neka hvala!

To što navodiš, da je laž, volio bih da jeste, ali nažalost nije, i nažalost svjedoci smo propadanja našeg grada, koju je samo nastavila nova elita politikanata, a jedva smo se kurtalisali i onih prije!

Sad kad bih ti ja rekao da moje najstarije dijete studira i da mi je želja da se nipošto ne vraća u ovaj grad, možda djelujem šizo, ali vjeruj mi na riječ, tako je.

Imam oči, vidim, ništa nije kako bi trebalo biti, pa za Sokolac je sad i Mokro centar! Alo, odavde ljudi idu da kupe nešto u Mibosu! ? Sunce ti poljubim iz grada ideš da kupiš nešto na selu? Zato što ovdje imaš dvije prodavnice od kojih ona bartulina se raspada, imaš dvije kafane sa ljetnom baštom, jednu preko puta druge "Matpan" i "Viktorija 2" i sve se to nalazi u jednoj ulici!

Mnogo manji gradići imaju bar TC da možeš ko čovjek doći da pazariš nešto, razgledaš, popiješ piće, sretneš nekog... , a šta ovdje? čekaš na ulici da ti prodavačica iznese džak brašna u gepek auta?

Zašto su zamrle zanatske radnje? Zato što je sve fiskalizovano, oporezovano, vlast nema sluh da dovede nove investitore, privreda ne radi, narod jednostavno nema para, ne očekujem valjda da će neka baka penzionerka kupovati najke, helanke, šminku, kožne jakne, espritove duks majice, ledžend,.... Nema života jednostavno, a što narod trpi, pa Njegoš dobro reče, zlo se trpi od straha gorega- a to nas je nažalost dovelo do kraja. Ili pučina je stoka jedna grdna, dobre duše kad joj rebra puču...

Zato prijatelju poštedi nas takvih izvještaja, ko Boga te molim, jer i na tarabi piše p. pa ipak nije to, na tranvaju piše rajfajzen bank, ali u njemu ne možeš podići novac.

I samo da se nadovežem na ovu tvoju raspravu sa Željkom oko vjetrenjača, ne znam koliko si upućen, negdje oko Visokog stoji stub nekoliko godina koji mjeri kretanje i cirkulaciju vjetra, vrše se ispitivanja radi sličnog poduhvata gradnje vjetrenjača, ali ja koliko vidim nema takvog stuba nigdje u blizini Sokoca, ili je skriven negdje kao i sav projekat! ?
Da bi se dobila jačina jedan megavat koliko treba izgraditi vjetrenjača? šuma? Ja mislim da se to jednom ili dvije vjetrenjače nikako ne može postići! A gledao sam one minicentrale dole ispod Bradine prema Konjicu, neke su i od Ante Markovića, na koncesiju postavljene, snage od 1 MW do 3 MW, e otprilike na jedan MW ide 1 milion KM ulaganja, plus ta koncesiona prava, ostale dadžbine, ajd' da zaokružimo 1MW=2 miliona KM. Znači zaseban sistem i to je najsigurnija investicija u budućnost, pa i za praunuke.

Da bi se nešto slično uradilo, treba nam mnogo više ozbiljnosti, a ne da neko slomi preko koljena kao aerodrom u Glasincu, kasarnu u Novoseocima, prodaju termičke obrade iz Unisa,... i razne budalaštine koje su rastjerale sve one poštene ljude koji su nešto znali i nešto htjeli raditi, ali sa nabusitim ludacima se nije moglo ništa postići.
Idi na stranu - |listaj dalje|