fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

novosti - 22791 - 27.10.2009 : Sokolac - best (0)

Nemate vi pojma!


Nemate vi pojma šta je vjetroenergija, kolika je cijena struje, potrebe, pa zaista nemate veze ne ulazeći hoće li biti ili neće, ali o tome trebate nešto znati pa pričati. Klasičan sokolački sindrom, samo kritikuj.

Grijanje je počelo, i to dobro, čak odličn. Piljevine ima do završetka grejne sezone. Dvorana skoro završena. Čujem da će se praviti dosta sportskih terena za potrebe MOSI a to opet ostaje Sokocu. Bazen, kladim se da će biti, slušao sam kad je dogovoreno, i to od vrlo ozbiljnih ljudi. Sokolac nikad čistiji, zaveden je red, mada nedovoljno, treba još, tu nisam zadovoljan.

Forenzika počela, treba da se vrsi rekonstrukcija objekta pa prijem radnika. Nova Romanija sada ne radi, čujem da će početi, i tu smo kao građani nezadovoljni, ali s obzirom da je dato dosta para, mora da počne. I tačno da je ekonomska kriza uzdrmala punjenje budžeta, on je stabilizovan, radnici su dobili sve plate, nema kašnjenja, korisnici budžeta isto, ali ne zaboraviti da je naslijeđen budžet od minus 1. 2 KM. E ovo je istina, a svako ima pravo da živi gdje hoće, pa ako je na Palama bolje, izvolite, pravo na slobodu izbora mjesta boravka. Ali, nema nigdje obješenih komada, gospodo, demagozi i pametnjakovici.

I možda i ja odlučim glasati za SNSD, još ih posmatram.

I još nesto zaboravih, da odgovorim na mržnju prema svemu što ima šansu da uspije. Cijena grijanja je 1 KM sa psv, najjeftinija u regionu, a ne kako pišete. Ulična rasvjeta isključena jer su se gazde bespravno priključuvale.

Poštovani,

hvala ti za sve uvrede, vidim da si pokupio svu pamet ovoga svijeta pa ne dozvoljavaš drugima da iznesu svoja mišljenja. Kada smo već kod pameti, riječ "vjetroenergija" možda postoji u hrvatskom riječniku, odmah uz "okolotrbušni pantolodržač", ali nije srpska riječ. Ako si išao u osnovnu školu mogao si naučiti da mi Srbi kažemo "energija vjetra" ili "eolska energija". Ovo "eolska" dolazi iz grčkog, bratskog nam naroda od koga smo pozajmili i ćirilicu.

Kao drugo, obično ne diskutujem sa onima koji ne ostave svoju elektronsku adresu tj. email. S obzirom da si pametan, pa još podržavaš i vlast, ne moraš da brineš za svoju budućnost - ona je svijetla i daleko ćeš ti dogurati. Da si iskoristio šansu da se potpišeš kroz pet godina si mogao na kulturan način da mi dokažeš da si danas bio pametan a ja ispao glup. Možda bismo te, u tom slučaju, i poštovali bez obzira što si nas tako nekulturno iskritikovao da se nosim mišlju da si fakultet završio - na univerzitu u Sokocu.

Ako već tvrdiš da mi nemamo pojma, poduči nas da ne budemo glupi, objavi neke činjenice, podijeli sa nama da tvoje znanje. Kao svaki intelektualac, mada sumnjam da spadaš u tu kategoriju, navedi podatke koji ti omogućuju da tako pametno zaključuješ. Zbog tebe ću napraviti izuzetak i objaviti link na bilo koju stranicu na internetu. I nemoj da brineš za jezik, jer snalazim se ja dovoljno dobro i na engleskom, ruskom, njemačkom a Bog mi dao da mi je srpski maternji jezik pa ću te dovoljno dobro razumjeti uprkos tvom hrvatskom akcentu koji si vjerovatno pokupio u Banjaluci gdje ideš na prevaspitanje kod svoga novog šefa.

Interesuje me da li možeš da dokažeš da je bar jedna činjenica koju sam ja naveo netačna. A ja sam samo rekao da Republika Srpska proizvodi dovoljno struje i da joj ne trebaju neki glupi Amerkanci, koji svoju kolonijalnu dominaciju i par sitnih duša u vladi Republike Srpske koriste da nam utrpaju nekakvu tehnologiju, previše skupu za naveće bijednike u Evropi. Ono što nisam naveo u prethodnom komentaru je da vjetrenjače ne donose mnogo radnih mjesta, što je nama u ovom trenutku i najviše potrebno jer mora ovaj jadni narod nekako da hrani svoje porodice. Sem činjenica da je struja proizvedena pomoću vjetrenjača nerentabilna, potrebno je uraditi i studiju da mjesto gdje se vjetrenjače grade ima dovoljno vjetra za proizvodnju struje. Da ne prođemo poput hotela koji je jedinstven u svijetu po tome što ima pogled na kamenolom, lokvu i propalu farmu krava - sve za istu cijenu sobe!

Uostalom, šta imam ja sa tobom diskutovati kada od tebe nisam ništa pametno čuo. Za sva ove tvoja naglabanja mogu da kažem samo jedno: "Daj Bože da se ostvari bar polovina ovoga što si ovdje naveo! "

I ne zaboravi jednu stvar! Osnovno pravo demokratije je pravo govora. Ako iznosiš svoj stav i potkrepljuješ ga argumentima, onda se radi o diskusiji između intelektualaca. Iz tvoje kiše uvreda i prazne priče po principu rekla-kazala, mogu da zaključim da da si ti jedan od onih koji voli da proguta kosku po principu "obećanje ludom radovanje". Ta tvoja nauka, u Sokocu poznata kao Cickologija, da "oni kojima se ne sviđa mogu ići na Pale" nas je i dovela do toga da Sokolac bude ono što trenutno jeste - zadnja rupa na svirali.

Srdačan pozdrav,
Željko Tomić

P. S. Nisam završio VUB
Idi na stranu - |listaj dalje|