fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas - 22752 - 19.10.2009 : Ćurćija Srbija - best (0)

Re: Najteži ratni dan


Ne mogoh a da ne napišem još koju riječ pomenutu u ranijim napisima na ovu temu. Poginuli mladi momak Popić je ubijen od strane diverzantske mudžahedinske ruke. Poginuli Petrović, koga vi pominjete u vašem napisu je poginuo na neprijateljskoj teritoriji, tj. teritoriji VRS. Niko ga nije tjerao, kad je već napustio ovu teritoriju, da se u ratnom vihoru vrati i da očekuje dobrodošlicu.

Nakon nekoliko mjeseci od njegove pogibije sam saznao da je ubijen negdje na tom području. Ponavljam da ja lično ne znam detalje svega toga. Starosjedioci Srbi iz tih krajeva inače tvrde da se radilo o poštenom momku, možda malo čudnom što i opravdava njegov ponovni dolazak na ovaj prostor. Inače, mislim da bi daleko više od mene o ovom slučaju mogli znati pripadnici Semizovačkog bataljona VRS, koji su inače Hrvati po nacionalnosti a cijelo vrijeme rata su se nalazili u toj jedinici i moram priznati da su se više isticali junaštvom u borbi protiv mudžahedina i od pojedinih Srba.

Vjerovatno znate o kojim borcima mislim i još jednom im odajem svoje lično priznanje za njihovo iskreno učešće u VRS. Kamo sreće da su svi Hrvati iz tih krajeva bili zajedno sa braćom Srbima protiv mudžahedina.
Idi na stranu - |listaj dalje|