fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 22644 - 01.10.2009 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

Mićin parastos i moji propusti


Već ranije sam napomenuo da, po mom mišljenju, nije bilo nekih većih propusta u organizaciji parastosa Miće Vlahovića. Prije svega, treba još jednom da se zahvalim svim mojim prijateljima iz Aleksandrova što su učinili sve da se tamo osjećamo kao kod svoje kuće. Svaka im čast, i veliko hvala.

Crkva u AleksandrovuMeđutim, mislim da je sa moje strane bilo dosta grešaka jer nisam imao vremena da sprovedem opsežne pripreme, ne poznajem dobro ljude i kraj. Na svoja pleća sam natovario mnogo više obaveza nego što je to moguće ostvariti u jednom danu.

Sada mi je najteže što sa sobom ne ponesoh i "Knjigu utisaka" pa da se svi prisutni upišu u nju i ostave svoje email adrese, kao i brojeve mobilnih telefona. Mislim da mi je to bio i najveći propust, pogotovu što ga je sada veoma teško ispraviti.

Marija me podsjetila i na Jocu Vuksana, njenog školskog druga, koji joj je mnogo pomogao u vezi organizacije parastosa. Joca je jedna dušica, jako povučena ali mnogo prijatna osoba. Da ga čovjek na ranu stavi umjesto melema! Sa njim sam malo proćaskao, dok sam provjeravao da li su čaše pune i da u poslužavnicima ima dovoljno hrane. I sve to između čestih odlazaka do prodavnice odakle sam donosio sokove i "ono 'ladno iz frižidera".

Pred odlazak u crkvu sam se upoznao i sa Miroslavom Gajinom - Rusom, jednim od naših donatora. Sa njim je bila i njegova simpatična supruga Melanie. Obradovao sam se kada je pomenu njegovo ime, odmah sam znao o kome se radi. Međutim, pritisnut problemima nismo imali prilike da proćaskamo. Osjećao sam se "k'o pile u kučini", pa mi je sada jako žao zbog toga!

Miroslave, ako ovo pročitaš javi se na moj email slavicnetŽhotmail.com i pošalji mi tvoj broj telefona, da mogu da te nazovem.

Na parastosu je bio i Mićko Diklić, koga je Dragan Opačić pominjao u svom komentaru prilikom prijave za donaciju. Sa Mićkom je bila i njegova ljepša polovina, crnokosa Katarina.

Na kraju da se izvinem i gospodinu Neđi Hrkaloviću, inače penzionisanom pilotu, što nije bilo vremena za druženje, onako kao što to dolikuje našem narodu. A toliko sam želio da napišem nešto o Udruženju čiji je Neđo predsjednik, i za koje rekoše da je osnovano u januaru 2009. godine.

Moje izvinjenje i svim ostalim mještanima Aleksandrova što ne odvojih malo više vremena za svakog od njih. Ako neko misli da smo se ja i moji saborci osramotili, neka sva ljaga padne na moj obraz! Jer i među nama "strancima" je bilo dosta onih koje su se upoznali tek u Aleksandrovu. Primjera radi, sa Vrbasom i "Vasom" sam se sreo u toku rata, ali ne mogu reći da sam ih poznavao. Sa druge strane, "Pravog" i njegovog brata, nikada nisam sreo ali sam znao dosta o njima, iz diskusija na ovom forumu. Ipak, nisam iz znao dovoljno dobro da bih mogao da ih zadužim sa nekim većim obavezama. A sve nisam mogao sam!

Zamolio bih Vas da se javite, upišete na ovaj forum, da ostavite svoje utiske i svoja zapažanje. Objaviću ja još puno slika, pa će nam biti mnogo lakše da se drugi put bolje upoznamo.

Srdačno vaš,
Željko Tomić
Idi na stranu - |listaj dalje|