fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dobra_knjiga - 22611 - 26.09.2009 : Nikola - best (0)

Knjiga 'Rasulo' - Simo Klarić


Pronašao sam na internetu jednu veoma dobru knjigu, koju svima preporučujem. Radnja knjige se odvija u proteklom ratu. Iz nje možete, braćo Srbi i sestre Srpkinje, vidjeti i šta znači živjeti u mješanom braku, i da se može desiti da i brat brata ne vidi zbog žene druge vjere. Naši stari ljudi su govorili da "Srbina samo Srpkinja može roditi.

Knjigu "Rasulo", pisca Sime Klarića možete naći u Digitalnoj biblioteci Matične biblioteke Istočno (Srpsko) Sarajevo, ili na adresi na koju možete otići ako kliknete ovdje.

RE: Knjiga 'Rasulo' - Simo KlarićPrijatelju, šta da ti kažem: Na mene je danas pao red da "pustim" ovaj članak, ali sam (za svaki slučaj) otvorio link i počeo da čitam knjigu i nisam se zaustavio dok nisam stigao do 134. strane. Mogu ti reći da sam oduševljen pisanjem. Ne kažem da je pisac ravan Andriću ali ima na ovom mjestu mnogo pametnih umotvorevina i lijepih misli. Za mene je najljepši kraj. Vjerujem da ćete i vi pročitati ovu knjigu pogotovu što nije "mračna" jer je rat zastupljen samo na prvim stranicama knjige. Knjiga, po mom mišljenju, ne vrijeđa ni jednu naciju jer stvari prikazuje upravo onako kao što su bile.

Knjigu sam preuzeo ( dozvoljeno od strane autora ) i objavio na ovoj stranici pošto namjeravam da krenem i sa projektom "Digitalne biblioteke", "Digitalne videoteke" itd.

Nadam se da ću imati malo vremena da napišem i jednu kraću književnu kritiku, koja će biti locirana na stranici "Razno-Dobra knjiga". Knjigu možete otvoriti i sa ovog servera ako kliknete ovdje.
Idi na stranu - |listaj dalje|