fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 22543 - 14.09.2009 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Donatori za ulicu Mice Vlahovića


U ime svih onih čije su kosti razasute širom srpskih zemalja, od kojih neki ni označene grobove nemaju, pozivam vas da se uključite u akciju obilježavanja imena bar jednog od njih - heroja Miće Vlahovića. Vlada Republike Srpske je zakazala da obilježi imena njenih najboljih sinova, mada su oni u njene temelje ugradili svoje kosti.

Mi smo samo jedna mala grupa pojedinaca, i ne možemo učiniti mnogo ako našim putem ne krenu i drugi. Zbog toga se obraćamo Vama za pomoć!

Onako spontano, krenula je akcija da se Željeznička ulica u Aleksandrovu preimenuje u ulicu Miće Vlahovića. Radi se o malom banatskom selu u kome je ovaj hrabri srpski borac proveo svoje djetinjstvo. Mićo Vlahović je bio je siroče, ostavila ga je njegova majka, Slavica Vlahović, u Zvečanskoj ulici broj 9. U Aleksandrovo je odnešen avgusta 1971. godine, kada je imao svega 16 mjeseci. Mićini najbliži su porijeklom je iz Crne Gore, on nije imao nikakvog kontakta sa njima!

Inicijativa je rođena 10. 000 kilometara daleko od Mićinog groba. Zahvaljujući nama Mićini prijatelji iz Aleksandrova su saznali da je peticija za preimenovanje ulice bila uspješna, ali da je akcija - zamrla. Imamo obećanje mladog političkog kadra MZ Aleksandrovo do će istu podržati i sprovesti do kraja. Ipak, za to nam je potrebna i Vaša pomoć.

Mi imamo veliku podršku Mićinih prijatelja: Marije Maksić, Saše Ğurića zvanog Beli, Ilije Kovačevića, Zorana Milovanovića zvanog Zoda iz Aleksandrova, te ratnih drugova: Minera, Oka, Gromovnika, Ace, Nataše Radić, porodice Špirić i mnogih drugih iz Republike Srpske. Obraćamo se vama iz inostranstva, jer vjerujemo da će naš poziv za pomoć čuti nekadašnji Vogošćani, Ilidžanci, Sarajlije ali i svi rodoljubi koji su u pečalbi našli svoj novi dom a da pri tome nisu zaboravili svoje porjeklo i pale drugove minulog rata.

Do sada su se za ovu akciju javili:

Ime / PseudonimLokacijaObećani iznos
Mila Evropa 50 do 70 evra
Miner Tamo Daleko! 300 evra
Željko Tomić Republika Srpska 300 evra
Marija Maksić Aleksandrovo 20 evra
Saša Ğurić - Beli Aleksandrovo 50 evra
Miroslav Gajin- Rus Aleksandrovo 100 evra
Nikola Zarin Görlitz, Njemačka 60 evra
Aco Beograd 10-20 evra
Vogošćanin Pravi Nemam informaciju 50 evra
Dragan Opačić Aleksandrovo 20 Evra
NenoCC nekada Sokolac 50 Evra
Oko Bijeljina 20 Evra
Aleksandar Maksić Novi Sad 50 Evra
Mica Švedska 50 Evra
Somi Lutalica Kanada300 $ CAD
Struja Rogatica 25 Evra
G6a8 Bijeljina 25 Evra
Nataša VasićNovi Banovci30 Evra
GromovnikRepublika Srpska50 Evra
MirkeAustralija$50 US ($100 AUD)
SrdjanPale25 Evra
Ozi CCCCAustralija$50 US ($100 AUD)
Nenad StanačevBeograd$50-80 Evra


Novac ne treba da šaljete odmah, javiću vam kad bude trebalo. Za sada samo treba da se prijavite za ovu akciju, a to možete uraditi ako upišite komentar na ovaj forum ili pošaljite email na adresu slavicnetŽhotmail.com.

Ja ću se truditi da ovaj spisak ostane što je moguće duže na stranici "Najnoviji" ali i u rubrici "Mićo Vlahović", na koju odete tako što ukucate njegovo ime na internet pretraživačima ili kliknete ovdje.

Donacije ćete moći slati putem čeka ili preko PayPal akaunta, a može i dogovor da novac dostavite na neku adresu u Beogradu. Ako to ne želite, vaše ime ne mora biti objavljeno na ovoj stranici, ali svi donatori moraju biti izlistani, kao i iznos novca koji su uplatili. Zbog toga, ako ne želite da objavite svoje puno ime, može i pseudonim.

Nakon završetka akcije, sve uplatnice na žiro račun primaoca novca će biti skenirane i objavljene na ovoj stranici. Konačno, siguran sam da će istu informaciju objaviti i gospodin Slobodan Cucić na sajtu Centra za eko-ruralni razvoj Aleksandrova na koji možete otići kada kliknete ovdje.

Sa moje strane još jedino mogu da vam obećam da ću se maksimalno truditi da novac bude najracionalnije utrošen, tj. da akcija bude uspješna.

U ime svih onih koji su svoje živote položili za bolje sutra, uključite se u ovu akciju u što je moguće većem broju. Bilo bi lijepo kada bi sa simboličnim prilogom od 10 evra pomogli svima nama da ova akcija bude ne samo uspješna nego i masovna.

Spomenik Mici Vlahovicu u Aleksandrovu
Idi na stranu - |listaj dalje|