fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

profiteri - 22337 - 11.08.2009 : Patagon Olovćić Bosnia And Hercegovina - best (1)

Ratni profiteri


Željko veliki pozdrav za tebe i posjetioce ovog sajta, Zbog nekakvih obaveza bio sam odsutan neko vrijeme, i evo me opet tu, sa vama. Pročitao sam vaše pisanje o liku, borbenom putu i pogibiji Miće Vlahovića, pa do odavanja parastosa istom. Svi od učesnika koji su poznavali pokojnog Miću, ja nisam. Govorili su isto, hrabar, neustrašiv i slično, pa iako mi je bio "ljuti protivnik" ali na suprotnoj strani, ne mogu a da kao takvom ne odam počast, pa makar i rečenicom: "Pokoj mu duši".

Herojstvo pokojnog Miće ponukalo me da napišem par riječi i o onim isto tako hrabrim borcima koji su za razliku od pokojnog Miće ostali živi. Elem, takvih je bilo i kod vas i kod nas. Jurišali su ti momci na rovove, zadobijali grdne rane i ponovo se vraćali u prve redove. Nisu se štedjeli. I dok se ovi hrabri momci boriše, pozadinci tatini i babini sinovi osjetiše da se ova ratna situacija može lijepo unovčiti. Nisu gubili vrijeme i biznis je cvjetao. Cigarete, so, sapun, drvni sortimenti, oružje i municija, pa čak i razmjena živih i mrtvih donosilo je našim pozadincima iz dan u dan lijepe svote novca.

Rat se oduljio pa se nakupi u njihovim džepovima masa novaca. Eh, jedne prilike kad je rahmetli predsjednik Alija dolazio u Olovo, ovako je sokolio borce i narod: "Izdrži narode, izdržite borci. Sve će ovo jednog dana proći. Pa ko ostane živ ješće zlatnim kašikama". A narod ko narod, upeco se pa mu aplaudiraju.

I dočekasmo ti mi Dejton. Stade rat. Bogami kontali mi sad će posle ratna krenuti obnova. Radiće gdje ko radio i sl. Ama, jok bolan! Dobismo bajagi nekakve devizne knjižice sa stanjem na istim u visini od oko 21. 000 km. Drago nama, ipak je to svota, Svako konto šta da uradi sa tih silnih hiljada, Kad jest đavola. Ispostavi se da smo sa tim certifikatima mogli obrisat našu sjedalicu. To je prva i najveća pljačka svojih boraca od strane vođstva ove napaćene države. Prodavahu jadni borci poslije te certifikate u bescijenje za otprilike 350 km. Plus minus 5o km. Mali broj je uspio otkupiti stan dok je većina tih papira završavala preko isturenih posrednika u rukama onih koji nisu znali gdje je linija a kamoli šta drugo. I tako se ti obični prijeratni građani koji živjehu prosječno uzdigoše do te mjere da više nikoga nisu poznavali, zaslijepljeni naglim bogastvom pokupovaše obezvrijeđene firme, i sve što se moglo kupiti a donosilo je profit. Naši / vaši borci koji krvariše po rovovima i akcijama dođoše u situaciju da se ulizuju tim nadri-gazdama moleći ih za posao. Tuga brate. Pa zar je jedan Milovan Žugić koji sa svojim sinom Vojom jeba znanje svim mogućim drvnim sortimentima na području Republike Srpske može biti priznatiji od pokojnog Miće i stotine drugih Mića. Naravno da ne može, ali eto takav je vakat da može.

Vjerujem gospodine Tomiću da niko od ovih švercerskih jurišnika nije dao ni centa da se pomogne oko parastosa pokojnom Mići. Pomogli su njegovi saborci i običan svijet.

Kad je Gazi Husref beg umirao, jedina želja mu je bila da ga pronesu na tabutu kroz Sarajevo sa rukama ispruženim izvan tabuta, Upitaše ga age: "A što to beže baš tako?" A on odgovori: "Pa da vidi narod da od ovolikog svog bogastva ne nosim ništa na onaj svijet, da idem tamo praznih ruku". E pa nisko štovani šverceri nećete ni vi te svoje kule i račune po bankama ponijeti sa sobom. Razjebaće se to, kako došlo tako i otišlo. Samo jedno će vam ostati uz vas. Dobra djela, njih nemate, i loša djela tu ste puni ko brod. A pakao ili džehenem su poslednja vaša destinacija, ima da cvrčite tamo kao čvarak.

Ovakvu destinaciju svim švercerima, ma gdje bili, želi od sveg srca Patagon Olovčić uz pjesmu "Sve se vraća, sve se plaća." Pozdrav za sve učesnike i posjetioce ovog sajta ma gdje bili.
Idi na stranu - |listaj dalje|