fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 22327 - 10.08.2009 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Kad prasići zaskiče


Eto, ispunio sam i svoje obećanje u vezi praseta! Za parastos Miće Vlahovića sam kupio prase u Lazarevu. Isto sam uz pomoć mojih Tomića zaklao, pregledao kod veterinara i ispekao u furuni jednog lokalnog domaćina. Bilo je dobro kao duša, a sve to me je koštalo 50 evra! Naravno, bilo bi mnogo više da nemam tako dobru rodbinu.

Kada Srbin kupuje prase, prvo gleda u domaćina pa tek onda u životinju. Jer, samo tako možeš biti siguran da je ono što okrećeš na ražnju doista vrijedno tvoje trpeze.

Za kupovinu ovoga praseta vezana je i jedna zanimljiva priča, koju bih želio da podijelim sa vama.

Onako slučajno, moji rođaci su saznali da Dragan Mladić iz Lazareva ima prasad za prodaju jer u njihovim oborima nije bilo prasadi odgovarajućeg uzrasta. Na putu do kuće ovog poštenog domaćina saznadoh da je on prvi rođak Ratka Mladića. Zbog toga za cijenu nisam ni pitao, prase sam od uzbuđenja i pretplatio.

Kasnije sam saznao da su policajci i UNPROFOR-ci bili česti posjetioci ovog domaćina. Čak su mu i svinjac pretresali. E baš su pretjerali, jer Ratko se baš tamo krije!

U Lazarevu se priča da se Ratko Mladić nije pojavio u njihovom selu bar osam godina. Kažu i da je dobio politički azil u jednoj slovenskoj zemlji, pa sada tamo mirno peca na obali neke velike evropske rijeke. Uz ribu, čujem da voli da jede i med. Pa neka, šta mu možeš! Neka čovjek jede kada voli!

Po mom mišljenju, UNPROFOR-ci ga ne mogu naći vjerovatno zbog toga što ga ne čuvaju Srbi poput onih koji su (sa)čuvali Radovana. Ja vas molim da nikome ne kažete ovo što ovdje objavih.
Idi na stranu - |listaj dalje|