fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 22296 - 03.08.2009 : Bijeljina Bijeljina - best (0)

Parastos Mići Vlahoviću


Petnaest godina nakon pogibije našeg Miće Vlahovića sastali smo se u Aleksandruvu da odamo počast voljenom komandiru I. D. V. Vogošće, koji je bio u sastavu 3. sarajevske brigade. Posle parastosa u mjesnoj crkvi kojem nas je prisustvovalo oko 40 saboraca i drugova iz djetinjstva otišli smo do vječne kuće Mićine gdje je mjesni svestenik osveštao spomenik. Vjence su na grob položili Komadant 3. sarajevske brigade Vrbas ili kako ga mi nekad nazivamo Garamel, kao i predstavnik Udruženje otadžbinskih ratova Aleksandrovo, koje čuva od zaborava sve naše borce iz svih ratova.

Nakon govora našeg Gargamela, mnogi su pustili suze jer kao što Gargo reče Mićo "mada je poginuo on je za nas još uvijek živ i živjeće dok god smo mi živi".

Posle smo otišli u salu Mjesne zajednice Aleksandrovo, gdje smo se prisjećali zajedničkih događaja. Tu su bili i pisci sa ovog foruma Gromovnik, Vogošćanon Pravi, Oko, Miner nije bio fizički prisutan ali isto kao je bio tu, i naravno čovjek koji nam je omogućio da pišemo srpsku istoriju Željko Tomić. Bili su tu i Nenad R. , Vezmar V. kao i Mićini drugovi iz djetinjstva. Neki od njih su kao i Mićo odrasli u hraniteljskim porodicama. Sakupili su se tu i predstavnici mjesne zajednice Aleksandrovo. Posebno bih se zahvalio Mariji Maksić, koja je mnogo pomogla u organizaciji ovog susreta, te mjesnom svešteniku i Obradu Iliću iz Centra za socijalni rad Zemun koji se brino o Mići još dok je ovaj bio dječak.

Molim vas da ne zamjerite ako sam nekoga zaboravio jer bilo je tu mnogo emocija pa nisam mogao sve zapamtiti, ali sam siguran da će me drugi dopuniti.

Posebno sam ganut utiscima koja su na mene ostavila djeca iz hraniteljskih porodica. Podsjetili su me na Miću Vlahovića, koji je i sam živio u jednoj od tih porodica. Znam da se osobe koje se brinu o njima trude da im olakšaju život, ali ništa ne može zamjeniti roditeljsku ljubav i pažnju. Primjetio sam i to da toj djeci mnogo toga nedostaje.

Nadam se da će ovaj Parastos iz zaborava izvući mnoge naše Nemanjiće koji su svoje živote dali za ovu zemju i da ćemo se svake godine okupljati pokraj Mićine vječne kuće.
Idi na stranu - |listaj dalje|