fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_olovo - 22266 - 31.07.2009 : Jovo Pejić Sabanci - best (1)

Mačak, opet...


Ovaj nesretni Mačak je, izgleda, tema koja se ne može lako iscrpiti. Pošto su se neki javili sa svojim komentarima osjećam ponovo potrebu da se umiješam.

U neprijateljske rovove na Mačku (mislim na naše zauzimanje Mačka 1993. godine) prvi je ušao srpski heroj i jedan od najneustrašivijih boraca "planinskog" dijela ilijaške opštine, komandant Luka Vuković, na čelu Interventnog voda bataljona iz Srednjeg. Uz njega je bio brat mu Aćim, kao i grupa odvažnih momaka koji su uvijek išli uz njega do njegove pogibije, mislim u aprilu 1994. godine, a neki i sami poginuli kasnije, kao Dragiša Ikanović i drugi momci koje nisam poznavao"

Komandant Crne Rijeke, kojeg pominje "Crnoriječka iz Nizozemske", ne znam sa sigurnošću ko je bio a pretpostavljam da se radi o Jusufu Ahmišu koji je poginuo na Mačku 1993. sa još četvoricom saboraca. Ukopan je tu negdje nedaleko od mjesta pogibije a gdje tačno ne znam, mada mislim da bi neki od posjetilaca sajta to mogli znati.

"Olovčić" je korektno predstavio iz svoga ugla uzimanje Mačka i Popratne strane od strane muslimana u novembru 1994. godine. Još da pomenem da je naša jedinica koja je do tada držala Popratnu stranu i pokazala se u jako lošem izdanju bila Ilidžanska brigada.
Idi na stranu - |listaj dalje|