fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 22213 - 26.07.2009 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (2)

Mićo Vlahović - srpski heroj


Prije nešto više od 16 godina upoznao sam jednog od najvećih heroja novije srpske istorije Miću Vlahovića. U Vogošću je stigao iz mjesta koje se tada zvalo Velike Livade, na sebi je imao maskirni kombinezon, a oko pasa mu je bio opasač na kojem je visio bajonet od puške M48. Izgledao je jako povučen i skroman, tihog i prijatnog glasa bez suvišni riječi u njegovom govoru. Za svoj dolazak nije ništa tražio od komande i bio je smješten u prostorije I. D. V. Vogošćanske brigade, koja se u to vrijeme zvala Crnovrška brigada. Nakon dolaska dobio je zadatak da ponovo formira I. D. V. koji je u to vrijeme bi rasformiran radi kriminala i odbijanja naređenja od pretpostavljene komande.

Mićo je vrlo brzo stekao povjerenje Vogošćana i postao pravi vođa svoje jedinice. Komande u Vogošći su se smjenjivale kao scene na filmskom platnu, a svaki novi komandant je pokušavao da zadrži Miću kraj sebe, zbog njegove hrabrosti i izvršavanja naredbi koje je dobijao. Mićo je nizao uspjeh za uspjehom i njegova jedinica je postala uzdanica stanovnika Vogošće. Mićo Vlahović je proveo u Vogošći nešto više od godinu i po dana ratujući na prostorima Republike Srpske i u tim borbama bio vječito ispred svojih drugova, davajući im moral da ga prate, do njegovih uspjeha da ovlada terenom koji kontroliše neprijatelj.

Danas nakon skoro petnaest godina od pogibije Miće Vlahovića, ponosim se što sam poznavao takvog heroja. Ovom prilikom bi zamolio sve koji prate ovaj sajt, a u mogućnosti su da dođu na parastos da nam se prikljuće i da pokažemo da naš Mićo Vlahović nije zaboravljen od svojih drugova i svog naroda. Neka je vjećna slava za našeg istinskog heroja.
Idi na stranu - |listaj dalje|