fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca - 22104 - 07.07.2009 : Miner Vogosca Vogošća - best (0)

Pomen hrabrim borcima


Davno, na početku mog javljanja sam pomenuo Vučka i Božu. Ova dvojica boraca su ostala u mom sijećanju po mnogo čemu. Nisu bili onaj tip osoba koje vole da se eksponiraju. Bili su tihi i dobri ljudi. Međutim, uvijek su bili tamo gdje je bilo najgore. Na njih si se mogao u potpunosti osloniti. U više navrata su mi davali obijezbđjenje, kad sam osiguravao liniju odbrane. Svi oni koji su bili tamo u tom periodu, znali su kako je bilo izaći ispred prve linije i obaviti posao, a linije su na nekim mijestimaa bile udaljene svega pedeset metara. Vučko, Božo i njihovi ljudi su bili tu i u njih sam imao neograničeno povijerenje. Božu sam dobro poznavao, još od prije rata. Njegova supruga i sinovi mogu biti ponosni na njega. Vučka nisam dobro poznavao, čak mu ni pravo ime ne znam, pa bih bio zahvalan nekome ko nešto više zna o njemu da to i napiše jer bi bila velika šteta da na ovim stranicama ostane samo kao Vučko.

Mislim da se ovom prilikom moram prisijetiti i Make, hrabrog borca i dobrog druga, koji poginu prilikom uzimanja Glavice. Ja nikad neću prežaliti što nisam učestvovao u toj akciji jer sam ranjen ležao u Žici. Tu liniju sam izuzetno dobro poznavao, i mislim da se mnogo štošta u toj akciji moglo drugačije odraditi.

Vučko, Božo, Maka, Nešo, Grga i mnogi pokojni Vogošćani će do kraja moga života ostati u mojim mislima. Za sve ono što su uradili za svoj narod i svoje porodice, neka im je viječna slava i hvala.
Miner
Idi na stranu - |listaj dalje|