fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

raspad_juge - 21890 - 05.06.2009 : Patagon Olovćić Olovo - best (0)

Prodjoh Srpskom


Zbog vrste posla kojom se bavim, često sam u prilici da obilazim mnoga mjesta ne samo u Federaciji nego i u Republici Srpskoj. Tako sam proteklih dana boravio na području opštine Trebinje i odatle nosim jako prijatne impresije.

Kao prvo što mi se svidjelo u Trebinju jeste čistoća grada, to je nešto na ćemu trebaju ostali gradovi da se uče. Kao drugo, uočljivo je da je taj lijepi grad i grad mladosti. Sam centar grada i posebno stari dio grada "Platani" i Tvrđava vrve od omladine. Tu smo svi isti i niko se ne obazire kada tražiš ljeb, hljeb ili kruh. Možeš glasno dozvati druga bez obzira na nacionalnost, a da se pri tome niko ne okrene.

Prelijep grad, mješavina nekoliko kultura tradicija i običaja. Da Bog da pa da ih bude što više!

Dođoh na autobusku stanicu Srpsko Sarajevo. Tuga i jad na svakom koraku. Drugačija vrsta ljudi iako iste nacionalne pripadnosti ( smrknuti razdražljivi zabrinuti ) a ulice priča za sebe. Leglo svih izvora boleština. Srpsko Sarajevo ugledajte se na Trebinje i sve će vam biti jasno. Ko ne vjeruje svemu ovom put pod noge pa vidi da li je tako.

Pozdrav svim Trebinjcima ma gdje oni bili a posebno mom dobrom prijatelju Miodragu Mitrović i njegovom komšiji Boži iz Petrova Sela kod Trebinja.

Poštovani,
mislim da je kasno pričati o nekoj "mješavini kultura". Da nam je bilo stalo do toga još uvijek bismo živjeli u Jugoslaviji. Na Balkanu je sada moda podjela po republikama i pokrajinama, a kada njih nestane nastavićemo dalju podjelu po entitetima, kantonima a možda i opštinama. Jer, kako naš narod kaže, "što jedna budala pokvari ni sto pametnih ne može ispraviti".

Žalosno je što isti SDA koji nas je podijelila u Bosni i Hercegovini sada propovjeda ideologiju multietničkih sredina. Kada smo kod tolerancije, hajde da ne pričamo o toleranciji u Trebinju ili Srpskom Sarajevu. Zašto, na primjer, ne pomeneš da Sarajevom haraju vehabije koje provaljuju u srpske stanovi i iznuđuju novac u dobrotvorne svrhe.
Idi na stranu - |listaj dalje|