fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mijat - 2185 - 27.09.2005 : Mijat Šuka - best (0)

Strah


Bože kako je to čudno, nikada do sada nisam osjetio to osjećenje, nikada se u životu nisam prepao kao noćas!

Učestvovao sam u ratu, bio sam tamo gdje niko nije, zamislite sa TOP-om na prvoj liniji, za vrijeme moga vojevanje, oko 3. 5 godina promijenio sam oko 60 (šesdeset) mjesta ili vatrenih položaja, na kojima sam proveo najmanje 2 (dvije) noći. Bio sam i prva linija i pozadina, sa artiljerijom, svi su me tražili, svuda sam stizao... Nemojte misliti da se hvalim, pitajte M. Grajića, S. Marića, komadanta Lizdeka(1. RB), do mog komandita baterije, M Savčića, ili pak M. Radića, mog saborca.

Prošle noći, ostajem budan, kao i uvijek do iza ponoći da čujem vijesti na RTS i BK-televiziji. Medjutim, nešto mi ne dozvoljava da idem na spavanje, neki čudan predosjećaj! Ostajem budan, buljim u TV. Oko 2:20 podjem u krevet... Spava mi se, no san ne dolazi na oči... Nešta čekam.... Iznenada, sve poče da se drma i trese. Lupaju vrata od ormara, škripi balkonski prozor. Kao da me neko ljulja u krevetu! Ne znam gdje sam!!!

Nakon 5-6 sekundi sve se smiri... Pogledam po stanu, moji spavaju mirno, ništa se nije promjenilo...

Izađem na terasu. Ispred mene se pruzio usnuli grad. Ukapirah, da mi pseci lavez nije dao da zaspim. I tek tad se prepadoh, kao nikada do sada!!! Ne za sebe, nego za moju porodicu.

Ni prošlu noć nisam spavao, a ne vjerujem da ću i ovu, pošto znam neke zakone prirode. Bojim se... ovo područje je jako trusno, možda je ovo samo uvud u neku kataklizmu!?

P. S.
U noći 27. 09. oko 2:25 na području izmedju Nevesinja, Gacka i Berkovića, došlo je do zemljotresa. U epicentru, na dubini od 15 km snaga je bila 7. 1 stepeni Rihterove skale, ili 5. 2 stepeni Merkalijeve skale. Zemljotres se osjetio u jako širokom području: od Neretve do Bojane, od Mora do Romanije.
Idi na stranu - |listaj dalje|