fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politicari - 21808 - 29.05.2009 : Rammstein - best (0)

Sokolac, juče, danas, sjutra...


Ne vrijedi, biće onako kako i sama poslovica kaže, svaki narod ima onakvu vlast kakvu i zaslužuje.

Ja nisam pisao hvalospjeve prošlim vlastima, svakako da sam za promjene, ali ne za one na gore, po principu što gore za narod to bolje za vlast, a narod se nije pokazao pismenim ni poštenim da promjeni takvu vlast, naprotiv narod je vođen snishodljivim porivom, uradio obično uvlačenje u bulju milokrada dodika i njegovih oligarha!

Ne znam koga ti smatraš u Sokocu za "demokratsku opoziciju"? Onu papazjaniju i balvaniju! ?

Koga smatraš za opozicionara, kad u cijelom Sokocu nemaš jednog krštenog političara, da je završio političke nauke, filozofiju, da se bavio opozicionarskim radom, zbog kog bi bio progonjen od režima, kao recimo što su Šešelja progonili i zatvarali zbog njegovih stručnih radova i izjava! ?

Sve je to improvizacija kvazipolitičara, kadrovi skupljeni i okupljeni s brda, dola, s koca i konopca, naučilo na sistem u kom ljubiš bulju partiji, a partija je ta koja ti daje pare i mogućnost ugodnog života na neradu, a sve to od krave muzare države!

Koji sokolački javni mislioci, poslanici, vjernici,.. kad ni jedan nema pojma ni kad je Velika Gospojina, a kamoli neke osnove religije da poznaju!

Da je riječ o poštenju, valjda bi više šanse dobio Brane Đurković, sa svojom partijom, eto, pošten čovjek, sokolački domaćin, cijenim njegov konstruktivan rad u boračkoj organizaciji, ali eto narod neće njega, ali hoće Daltone, jer su Dodikovi! ? To je ta sokolačka prepoznatljiva zabluda, bolje je i tuđe govno, nego domaći hljeb!

Sokolac se u svom razvoju i bitisanju, oduvijek oslanjao na Sarajevo, onako kakvo je bilo prije rata, a takvog više nema, i logično je da se stvari mijenjaju iz osnova i da se mora stvarati novi regionalni centar, da bi opstali na ovom novom geografskom prostoru, zbog toga je ta priča oko Banjaluke, još jedna obmana i zabluda, nikad se Sokolac nije u svojoj istoriji mogao oslanjati na Banjaluku, tako ni sad, a i banjalučani drže do nas, ono baš do j.. , ma ne zarezuju nas ni za suvu šljivu, najbolje se vidjelo skoro na fudbalskoj utakmici Borca i Slavije, a i sam sam se mogao uvjeriti na nekoliko primjera nekoliko puta, kako nas oni jednostavno ne podnose!

Poštovani,

eto, najzad ja i ti da se složimo u jednoj stvari kada je politika u pitanju. Najveća zabluda naroda sa prostora bivše Jugoslavije je da smo "svi stručnjaci za fudbal i politiku".

Što se fudbala tiče, svi znamo kako nam ide: od 1991. godine nismo postigli nikakve značajnije rezultate na svjetskoj sceni. Sportom vlada mafija, korupcija...

U politici smo još gori! I tamo vlada mafija i licemjerstvo, a sve je manje poštenih koji pokušavaju da se bave politikom. Značajan doprinos ovakvom stanju u političkom životu dao je i poslednji rat, ali i tranzicija koja se dešavala nakon njega. Pošteni se, uglavnom, drže podalje od politike, a mnogi od njih su odlučili da "bolje sutra" nađu izvan prostora bivše Jugoslavije.

Ovdje ne prozivam nikoga, ali tvrdim da je naš nepismeni seljak glavni krivac za ovaku situaciju. Kako reče Zoran Kosorić, "našeg seljaka možeš kupiti i za par opanaka, i to oba lijeva". Ovo se odnosi na 2000. godinu, kada je sokolački SDS dijelio opanke seljacima koji su izašli na izbore.

Situacija nije mnogo bolja ni u Sokocu, gdje ima i nešto inteligencije. Međutim, mnogi smatraju da nije pametno baviti se politikom u ovo prevrtljivo vrijeme. Mnogo je ljudi od profesije (intelektualci) koji pokušavaju da budu neutralni u politici, jer česte političke promjene mogu negativno da utiču na njihove dugoročne planove u karijeri.

Za Brane Đurkovića mogu reći sve najbolje. Dobar domaćin, i relativno pošten političar. Eto, na takvu "demokratsku opoziciju" mislim. Višepartijski sistem podrazumjeva "demokratiju", što ja tumačim kao puno pravo da se neki pojedinac zalaže za svoje političke ideje, a da pri tome ne mora da strahuje da će me neko skinuti glavu za ono što je rekao. I nemoj, molim te, da kažeš da niko u Sokocu nije ostao bez glave za vrijeme vladavine SDS-a. Neću ovdje da ulazim u diskusiju da li je SDS ubijao, ali svi znamo da ništa nisu učinili da se počinioci ubistava pronađu i kazne. Štaviše, njihovi kadrovi su učinili sve da do toga ne dođe. Što se tiče SNSD-a, tu je malo drugačija priča. Oni su bar protjerali Kršu sa Sokoca.
Idi na stranu - |listaj dalje|