fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca - 21739 - 22.05.2009 : Miroslav Spiric Novi Banovci - best (0)

Suza sama krene


Jovo, čitam ova tvoja kazivanja, a ovao poslednje me je baš potreslo. Tvoje pisanje o strahotama 1995. godine sam pročitao nekoliko puta i suze su mi same krenule. Pomislio sam na svoga sina Nebojšu Špirića i još hiljade nečijih sinova, braće i očeva o kojima nema ko da nešto napiše, ali su oni zauvijek u našim srcima, u srcima svih nas koji volimo našu Republiku Srpsku.

Koliko je samo bilo neznanih heroja, takvih poput Gorana Gavrića, i pitam se da li je to sve bilo uzalud. Razmišljam o tome, kako je poginuo moj Nebojša na Ravnom Nabožiću, da li ću ikada saznati pravu istinu, hoće li njegovi sinovi ikad saznati kako im je otac poginuo. O njegovoj smrti su se ispredale razne priče, od jednih koji su bili u toj akciji, da je poginuo junački, jurišajući sam na neprijateljeski rov, drugi pričaju da je poginuo od metka svog najboljeg prijatelja... Šta je istina i ko je i zašto krije?

Hošu samo da ti kažem, svaka ti čast. Volio bih da doživim da na osnovu vasih kazivanja, vas koji ste čitav rat proveli u rovovima i na prvim borbenim linijama napiše knjiga o tim desavanjima na sarajevskom ratištu i na svim ratištima širom Republike Srpske, o svim znanim i neznanim junacima koji će ući u istoriju srpskog naroda na tim prostorima.
Idi na stranu - |listaj dalje|