fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 21609 - 06.05.2009 : Oko Bijeljina - best (0)

I.D.V.


Tačno je, kao što kaže Pravi, da je jedan broj ljudstva u jedinici bio samo da bi se negdje vodio, ili pak pričalo da su u jedinici kod Miće a u stvari nisu nikada učestvovali u borbenim dejstvima. Neki bi bar išli sa nama, ali bi uvijek ostali na polaznom položajima i to sve zbog toga što je Mićo Vlahović imao veliko srce puno dobrote, pa im nije htio ništa prigovoriti.

Za ovo gore želim da navedem i jedan primjer u kome će se (možda) neko i prepoznati. Ovo se desilo u toku borbi na Nišićkoj visoravni, baš u ono vrijeme kada je poginuo komadant Krivoglavačkog bataljona, a na njegovo mjesto je došao Nenad R. Somborac, koji je takođe bio strašan dasa...

Tom prilikom je jedan borac, koji nikada nije išao u akcije, odlučio je krene sa nama u napad. Kako je uvijek nosio šljem na glavi, desilo mu se da mu baš u toj akciji metak prođe pored glave i udari u unutrašnjost šljema, vrati se u glavu. Srećom nije bilo pogubno.

Mnogi će se sjetiti i Gorana R. koji je imao taktiku da dođe na položaj i odmah ispuca svu municiju, a zatim se vrati u pozadinu, ili možda Joše kome bi uvijek proradili hemoroidi. Cigu neću ni da spominjem, on je uvijek bio priča za sebe.

Za one neupućene, treba da naglasim da nije samo I. D. V. imao tih problema nego sve jedinice toga tipa. Treba shvatiti da nismo svi isti i podjednako spremni za borbu. Međutim, samo su nas prozivali zbog toga, mada smo imali najviše gubitaka na ratištima i obišli smo dobar dio Republike Srpske dok se neki nisu ni makli iz Vogošće.
Idi na stranu - |listaj dalje|