fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 21581 - 03.05.2009 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Pomoć za akciju u Aleksandrovu


Drago mi je da akcija za promjenu imena ulice teče u očekivanom pravcu.

Moja želja da akcija uspje je jako velika, pa ne bih želio da se to prepusti slučaju. Ovom prilikom bi zamolio Željku koji najviše radi na tome da pokuša da uključi sve one koji imaju dobru volju da učestvuju u ovoj akciji.

Ja bi dao jedan predlog koji bi mogao da se razmotri. Imam želju kada dođem u našu zemlju da posjetim grob našeg heroja Miće Vlahovića. Tom prilikom bi volio da na neki račun uplatim svoju obećanu svotu novca.

Ako Bog da možda bi se moglo dati i više, kako moji drugovi kažu, sve zavisi od situacije. Bilo bi dobro da se otvori račun na koji se može uplatiti novac. To bi moglo uveliko uticati da se ubrza taj proces koji već sad neke ljude košta da ga sprovode. Iz tog fonda bi se moglo pokrenuti sve što je potrebno za uspjeh naše akcije. Teško mi pada informacija da taj proces može trajati godinama.

Ako je tako dajmo taj novac kako bi ih prisilili da se brža radi. Tako bi se moglo uplatiti u više navrata svota novca. Oni kojima bi otežalo život uplaćena svota ne moraju je ni dati. Iz tog fonda bi se mogla pokrenuti akcija da MZ Aleksandrovo svake godine na Mićin rođendan i dan pogibije obiđu njegov grob. Da to postane tradicija kojoj bi se priključili stanovnici Aleksandrova. To bi bio veliki pomak u svemu što smo započeli.

Pravi,

gorka je istina da bi akcija mogla da traje i do dvije godine, ali na žalost, mi tu ništa ne možemo učiniti. To je zbog procedure koja je po novom zakonu takva kakva jeste. Na primjer, podneseš zahtjev Ministarstvu i čekaš šest mjeseci jer to je dinamika kojom se predmeti razmatraju i odobravaju. Onda moraš sakupiti 500 potpisa i čekati na pogodnu priliku (glasanje) da se sprovede referendum i za ulicu... Ostatak procedure i nisam baš najbolje upoznat, jer to ni predstavnici M. Z. Aleksandrovo to nisu znali u vrijeme moga boravka u Aleksandrovu.

Dobra stvar je da imam nekih veza u Vladi Srbije, pa ću pokušati da ovu akciju "poguram" i privatnim kanalima.

Što se uplate novca tiče, mislim da to ne odgovara ni nama a ni M. Z. Aleksandrovo da se novac odmah uplaćuje na neki račun. Izuzetak je novac potreban za uređenje groblja, a to će se vjerovatno desiti ove godine.

Podržavam tvoju akciju da se sastajemo na Mićinom grobu, ali većini nas ne odgovara ni Mićin dan rođenja ( 20. april ) ali ni dan smrti ( 7. decembar ). Umjesto toga, mislim da bi neki datum u julu ili avgustu bio mnogo prikladniji, jer tada dolaze i mnogi iz inostranstva. Mogao bi to biti dan kada nam je Bog poslao Miću, da nam pomogne u našoj svetoj borbi protiv dušmanina.

Što se tiče posjete Aleksandrovu i Mićinom grobu, to apsolutno podržavam. Privatnom porukom vam mogu dati i broj mobilnog Marije Maksić i Slobodana Cucića, tako da i njih možete kontaktirati prilikom odlaska u Aleksandrovo. Isto važi i za M. Z. Aleksandrovo. Prilikom posjete, molim vas da se obavezno predstavite kao jedan od donatora ove akcije.

Molim vas da takođe posjetite i crkvu u Aleksandrovu. Ona je odmah na ulasku u selo. Skrenete desno sa glavnog puta, pređete Željezničku ulicu (buduća Ulica Miće Vlahovića) i na sledećoj raskrsnici je crkva. Tu, na istom mjestu, je i M. Z. Aleksandrovo.

Ovoga ljeta, nekoliko Mićinih saboraca i ja planiramo da ponovo posjetimo Mićin grob. Namjeravamo ostati bar dva dana u Aleksandrovu.
Idi na stranu - |listaj dalje|