fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 21576 - 02.05.2009 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

O Akciji za Miću


Evo i nekoliko informacija o akciji za preimenovanje jedne od ulica Aleksandrova u Ulicu Miće Vlahovića.

Veliko mi je zadovoljstvo da vas obavjestim da akcija teče dobro i da sam sada mnogo sigurniji da ćemo je sprovesti do kraja, nego što sam to bio prije četiri mjeseca, kada sam boravio u Aleksandrovu.

Kao prvo, odziv donatora je dosta dobar, i sve teče po planu, izuzev da sam morao da popustim pritisku donatora iz Srbije i Republike Srpske, pa sam i njih počeo da stavljam na spisak. Izgleda da oni koji su voljni da učestvuju u akciji su uglavnom oni koji su poznavali Mića Vlahovića, ili i sami bili pod kišom metaka u vihoru rata. Sa druge strane, pojedini donatori su u ratnom vihoru izgubili neku dragu osobu, najčešće brata ili oca, pa su na vlastitoj sudbini okusili cijenu Slobode.

Moja saradnja sa Aleksandrovom je više nego dobra. Posebno bih pohvalio saradnju sa Marijom Maksić, koja je za mene naš zvanični predstavnik u Aleksandrovu, kao i Predsjednikom M. Z. Aleksandrovo, gospodinom Vladom Brakusom, izuzetno mladim čovjekom u koga imam dosta povjerenja.

Lično sam pomogao u pisanju zahtjeva Ministarstvu (molim vas da me ne pitate kojem) za odobrenje preimenovanja ulice. Svi uslovi za preimenovanje Željezničke ulice su ispunjeni. Prema novom zakonu, ulica se može nazvati po nekoj osobi koja nije živa bar 10 godina, ima nekog istorijskog značaja, ne vrijeđa interese nacionalnih manjina itd.

Mještani Aleksandrova moraju da sakupe i 500 potpisa za peticiju o preimenovanju ulice.

Ono što vas neće obradovati je da procedura može da potraje i do par godina. Upravo zbog ovog razloga i ne sakupljam novac, nego samo pravim listu donatora, a novac ćemo sakupljati kada nam bude trebao.

Pomenuh i povjerenje u rukovodstvo M. Z. Aleksandrovo. Primjera radi, navešću vam i da je gospodin Vlado Brakus predložio da mi ne uplaćujemo novac nego da kupimo table, tj. uplatimo novac direktno instituciji Republike Srbije koja iste izrađuje. Ne moram da vam kažem da meni ovo savršeno odgovara, jer (neka mi oproste aktivisti M. Z. Aleksandrovo) meni će trebati još jedan život da u potpunosti povratim povjerenje u političare i funkcionere. Gospodin Brakus ne priča mnogo, ali sam od stanovnika Aleksandrova saznao da je u ranijim strukturama u njihovom mjestu takođe bilo pronevjere novca.

Akcija se i nastavlja, i mi nemamo namjeru da odustanemo od iste. Za sada sve teče u najboljem redu!

Kako ne znamo koliko ćemo novca skupiti, nove donatore ćemo dodavati na spisak sve do konačnog sakupljanja novca. Ukoliko budemo imali veliki broj donatora, umanjićemo donacije onih koji su iste već obećali, a posebno onih koji Žive u Republici Srpskoj i Srbiji, jer mi se sve čini da su njihovi obećani iznosi pomalo preveliki za njihov standard.

U isto vrijeme dio novca možemo utrošiti za popravku Mićinog groba, kao i izgradnju staze do njegove humke. Ja sam već ranije obećao određen iznos novca za ovu svrhu, kao izraz dobre volje sa naše strane, koja bi nam ujedno pomogla da pridobijemo povjerenje stanovnika Aleksandrova.

Nedavno sam jednom mom prijatelju, koga još uvijek nisam upisao na listu donatora, rekao da bi finansijski meni bilo mnogo lakše da sam uplatim novac za ovu akciju. Jer svaki put kada odem u Aleksandrovo moram da iznajmim auto, provedem po nekoliko dana... Međutim, prava svrha ove akcije da istu podržimo u što je moguće većem broju. Finansije su ovdje tek na drugom mjestu.

Od srca vam se zahvaljujem za podršku a naročito za vaše pisanje na ovom forumu, koje je i najbolji način za podršku.

Dopuna članka: upravo sam od Marije Maksić saznao da Opština kojoj pripada Aleksandrovo ( mislim da je to Srpska Crnja ) nema komisiju za preimenovanje ulica. Osoba koja radi na toj funkciji trenutno je na godišnjem odmoru, a da bi se zahtjev predao u Ministarstvo potrebno je da isti dobije "zeleno svjetlo" od opštinskih struktura. Izgleda da ni onih 500 potpisa više nije potrebno, po novom zakonu.
Idi na stranu - |listaj dalje|