fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

odgovor - 21512 - 27.04.2009 : Nenocc pescano selo - best (0)

Zatrovani mržnjom


Tacno je Fikrete da ste zatrovani mržnjom. Sve ti smeta što je naše, čak i imena naše djece.

Samo se ti i dalje divi Skandinavcima. Tako spokojan nikada nećeš šetati ulicom, jer ti je srce ostalo u tvojoj vukojebini koju vi zovete Rajvosa.

Nemaš ništa pametnije da radiš nego tražiš mjesta gdje se druže Srbi, pa makar to bilo i na internetu.

Pišeš Željku da je radije slušao "Bijelo Dugme" nego gusle. Vidiš Fikrete tu leži vas problem, nemate gusala. Vjerujem da je većina nas slušala i voljele Dugme, ali gusle su naš identitet kojega vi nemate. U guslarskoj pjesmi se više radi o priči koju guslar priča nego o samoj muzici koju takođe ne treba zanemariti.

Svi važniji događaji iz naše bogate, stare, slavne i krvlju natopljene istorije su ispjevane uz gusle. Od dinastije Nemanjića, od boja na Kosovu do bitke na Mišaru, Karađorđevića, Obrenovića... da ne nabrajam dalje jer ne znam gdje bih stao.

Tu su naši korjeni kojih vi nemate i naše porijeklo. Vas će uništiti kriza identiteta. Šta misliš zašto vas sponzorišu Arabijci, da od vas prave Vehabije, da vam žene nose feredže a vi brade (mi naše obrijasmo poslije rata) i zšsto vas vraćaju vjeri. Jer nemate gusala! Pijete rakiju i jedete svinjetinu, a kad vam reprezentacija igra vani onda otvarate žestoka pića prije kase, jer ne možete da sačekate dok ne izađete vani, i onda počnete međusobno da se marišete. Tako da su se robne kuće zatvarale u podne. Ovo sam čitao na internetu kada ste igrali protiv Belgije.

Naravno da ti aberi stignu do čuvara Islama, koji vrlo dobro znaju da nemate korijena i da ste labavi. Boje se da ćete da nestanete.

Razmisli malo Fikrete zašto vam bježe intelektualci i umjetnici u Beograd i Zagreb ili na Zapad. Upravo iz tvoga Rajvosa. Zato što je ono jedna prava vukojebina.

Ipak mislim da si glup, jer da nisi onda ne bi prijetio, kad znas da se ni NATO pakta ne bojimo, mišu jedan.
Idi na stranu - |listaj dalje|