fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

nisici_razno - 21442 - 20.04.2009 : Jovo Pejić Sabanci - best (1)

Prilog polemici sa MJ Struja


Što se tiče "promašenog identiteta" : do promašaja je došlo jer sam pokupio kao "zdravo za gotovo" sa jednog tvog komentara, objavljenog ovdje prije oko tri mjeseca a potpisanog sa "Struja PREZIME" da se prezivaš tako, a to me je navelo na pogrešan zaključak o porijeklu, jer je to pleme do rata živjelo i u Kunosićima, a to je oko kilometar i po, kroz crnogoričnu šumu punu šišarika, do Lađevića.

Meni su i đed, "pranđed" i pra-pradjed bili "šišarike" nakon što je pra-pra-pradjed došao iz Pive i tu zaglavio pa, ko velim, neka svoga i u gori vuka.

Ono sa kravom na tenku bilo je kao paralela tvojoj kvalifikaciji domorodačkog stanovništva koju ne bih da ponavljam niti da tvrdim suprotno. Ne pada mi napamet da polemišem s tobom da li može krava stati u tenk, valjda je to jasno svakome ko je bar jednom zavirio u tenk i vidio kravu, a zaista su neki momci tog dana popeli i vezali kravu na tenk, valjda zezanja radi i vozali se po Crnoj Rijeci. Kako su to uspjeli izvesti ni meni nije jasno.

Ako ne vjeruješ meni kao jajari, šverceru i neborcu koji je cijeli rat jeo jagnjad na ražnju kao alternativu za "ikar" i pio domaću ljutu kao alternativu za "braću Mandić" i "spas" sa pripadnicima jedinice "Međedi sa Zvijezde" a zahvaljujući tebi ostao bez plate, mislim da nema razloga da ne vjeruješ Oku koji je istinski srpski borac i koji je vidio ono što i ja 9. 11. 1993. a što ti nisi mogao vidjeti jer si otišao u drugom pravcu.

Što se tiče pokojnog Gorana Gavrića, tu mi nešto "ne štima": Goran je poginuo 15. 6. 1995. godine a da je neko od srpskih boraca s njim ili bratom mu Zoranom bio u Žižcima deset dana ranije nije moguće jer je to mjesto tada bilo duboko u teritoriji pod kontrolom Armije BiH. Inače, Goranova pogibija je bila toliko stravična da ja još nisam smogao snage da je ovdje opišem jer je on bio moj veliki drug.
Idi na stranu - |listaj dalje|