fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

novosti - 21440 - 20.04.2009 : Rammstein RS - best (1)

Sokolačke pustolovine


A sada spektakl... politika!

Najpre Hristos Vaskrese, svoj braći pravoslavnoj!

U ove dane, velike hrišćanske radosti, ponovo gledam svoj zavičaj i vrijeme sumorno oblačno i mutno nad njim, kao da odslikava sumorne živote naše, i naše očajno stanje, zemlje u kojoj se ne vidi granica između kriminala i zakona, zemlje u kojoj oni što donose zakone, da ironija bude veća prvi ih i krše prilikom primjene istih!

Zemlje u kojoj su čuda moguća, ali samo za vladajuću oligarhiju, zemlje naše napaćene RS, u kojoj popovi prijete novinarima, u kojoj vladajuća oligarhija šamara novinara, naravno nepodobnog i naravno mislim na ovog Vukanovića iz BN-televizije, koga je fizički napao brat načelnika Trebinja, SNSD-ovac, pa se i ne čudim kad je SNSD pobijedio onomad u Trebinju, a ja pitam svog prijatelja Trebinjca, "kod vas pobijedi Ćuk? ", a on veli "ma kakav Ćuk, ono je nama zakukala kukavica iz kuće! "

Danas RS liči na jednu drumsku kafančinu, bez zakona i reda, bez ikog ko bi taj zakon osmislio, sprovodio, a kamoli poštovao, kad se dođe do tog stadija, onda se naravno sve svodi na golu silu!

E pošto je ta "kukavica" zakukala i iz naše kuće, mislim na Sokolac, sad se pitam šta još treba ovom jadnom narodu da se desi, pa da on izađe iz te obmane svijesti, kroz koju zaslijepljeno tumara iz očaja u očaj!

Pravilo broj jedan vladajućeg SNSD-a, je da se zakon ne može kršiti ako ga nema, a ako ga ima? onda se on privremeno suspenduje, poput onog o šumama Srpske, pa se onaj sektor, koji je po zakonu iz prvog laktašenkovog mandata, trebao obavezno da se privatizuje, sad ignoriše, pa šumska gazdinstva sama režu šumu koja je vlasništvo (samo na papiru, svih nas) formalno Vlade RS, odnosno javno dobro, ali pošto RS nije u stanju sama da sprovodi svoje zakone, jer je gotovo uništena i ukinuta, zato tu priliku koriste SNSD-ovi gangsteri, pa sami sjeku, koliko hoće, i režu u jednom drugom očaju od preduzeća, tzv. "Novoj Romaniji", koja nije ništa drugo nego glasačka mašinerija za SNSD, ali pošto su za mene i ti glasači živi ljudi, nek bar oni imaju platu i neka rade, pa bilo šta, može i te "prljave" poslove, i to neko mora u ovakvom vremenu, ali hljeba se odnekud mora jesti.

Za to vrijeme, rezana građa, poluproizvod, te "Nove Romanije", stoji, kisne i trune u krugu firme, dok se režu balvani lokalnog moćnika iz lokalnog "javnog" preduzeća, za 35 maraka po m3! Samo zato što N. Rom. ne plaća ni struju ni vodu, ni porez ni obaveze, to je izvodljivo donekle tako, ali dokle? Ko zna! ?

Njihova građa stoji, dok ova "javna" ide nekom šipcu, i nikom drugom! ?

Prosto nevjerovatno!

Neko je pomenuo ovdje i Romasok i Sava K. , ama nemam ja ništa protiv da neko mrzi Sava i da želi da ga sruši, nek radi šta hoće, ali zašto neko ruši Sava preko usta gladne djece radnika Romasoka? Koliko mjeseci su bez plate, a to su naši sugrađani, naše komšije ili rodbina, njihova djeca bukvalno gladuju? Samo zato da bi neko srušio nekog Savu, ama rušite vi njega, ali zbrinite radnike, dajte neki novi posao tim ljudima, pa nek propadne ta mašinerija i gvožđurija Savova, nek to sve izreže na otpad! Ali šta misle sa ljudima, radnicima! ?

Možda ima neko neupućen, da opština Sokolac duguje skoro 300 hiljada maraka Romasoku! ? Nema veze koliki je taj dug od starog saziva opštine, dug se ne može na taj način ignorisati, samo zato što se promjenila vladajuća struktura, a poslovi Romasoka su bili i legalni i javni, bar su ih oni legalno odradili, i zašto im se ne isplati novac koji su zaradili, pored naših para u opštini, Romasokovi radnici gladuju! ? sramota!

Pored tih 300 hiljada, Romasoku duguje i "šumarstvo Sokolac" 400 hiljada! ? Nekoliko mjeseci oni ne primaju platu, a imaju zarađenih 700 hiljada! ? Bilans logično mora biti negativan, ne stižu isplatiti obaveze, niti obezbjediti licencu, s kojom bi bili konkurentni na drugim tenderima, i logično Romasoku slijedi stečaj, još jedno ko zna koje po redu sokolačko preduzeće, ode pod katanac! ?

I neko kaže to je radi rušenja Sava, ama Savo će se snaći, i bez Romasoka, ali šta će biti sa gladnim radnicima? Gdje će oni? u Crnu goru ili Rusiju, sa mistrijom i fanglom u ruci? Pa da ih i tamo gule i eksploatišu do mile volji trećerukaši ili petorukaši! ?

Ista priča se ponavlja i po pitanju brentaša? Neko ruši Drkelju, Čaja, ovog, onog... ma oni imaju dovoljno para, da mogu nešto drugo raditi ako im ove poslove ugase, ali gdje će njihovi radnici zaraditi hljeba! ?

Ovo je najjadnija i najbjednija vlast u RS u cijeloj njenoj istoriji, i ta će nas svući neminovno u čistu propast, a snsd-ovci koji kreiraju tu politiku su obični bijednici i licemjeri, koji se jedan dan kunu u "srpstvo" i neupitnu RS, a sjutradan odu u Sarajevo i glasaju za promjene ustava BiH! ?

Nije džaba još 1998. rečeno, Živko, Dodik i Biljana tri zlatna ljiljana!

Ajd" u zdravlje braćo Srbi, čuvajte se od samih sebe ponajviše, pa ako nam je suđeno da stradamo, bar da ne stradamo od vlastitih zabluda i gluposti, a i Romanija neće vrijedjeti ništa bez naših ljudi koji na njoj žive!
Idi na stranu - |listaj dalje|