fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

novosti - 21375 - 15.04.2009 : Nenocc pescano selo - best (0)

Demografska katastrofa


Preuzeto sa Monda

Republika Srpska suočiće se sa pravom demografskom katastrofom ukoliko Srbija dobije bezvizni režim sa zemljama EU pre BiH, procenjuju demografi.

Veliki broj obrazovanih mladih ljudi, posebno iz nerazvijenog istočnog dela Srpske, zatražiće državljanstvo i pasoš Srbije i zauvek otići sa ovih prostora, piše "Press RS".

"Siguran sam da bi najmanje 50 000 mladih Srba uzelo državljanstvo Srbije i otišlo da živi u zemlji čijim bi pasošem mogli da putuju i rade na Zapadu", rekao je Đorđe Radanović, predsednik Centra za afirmaciju mladih iz Šekovića i član predsedništva Evropskog pokreta u BiH.

Radanović kaže da bi se Srbi u BiH ponašali kao Hrvati kojih je svakog dana sve manje zbog mogućnosti posedovanja Hrvatskog državljanstva i pasoša, te češćeg putovanja i privremenog zapošljavanja u zemljama EU.

Upozorio je da je trend odlaska mladih, ali i čitavih porodica, posebno iz istočnog dela Republike Srpske, više nego zabrinjavajući, napomenuvši da je sve više praznih kuća u Šekovićima, Rogatici, Višegradu, Rudom, Čajniču, Kalinoviku.

Nažalost!
Idi na stranu - |listaj dalje|