fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca - 21280 - 06.04.2009 : Rammstein RS - best (0)

Odgovor od Rammstein-a!


Au, braćo draga, šta je replike? Kako ću svima odgovoriti odjednom! ?

Ajde počeću redom, Šomi-lutalica, jarane, nemaš razlog da se ljutiš na mene, to ti je isto kao da se ljutiš na samog sebe! Bar se tu razumijemo, ja sam postavio link, i prema drugim raspravama, ali Željko ga nije dao na uvid, nema veze, reći ću svojim riječima, pošto nemam namjeru da pojedinačno bilo koga prozivam za nešto, na šta niko od nas ovdje pojedinačno nije imao uticaj!

Ko se dobro sjeća završetka akcije Otes, pet dana borbi u Otesu, i tog istog zadnjeg dana pala je kota 850 kod Žuči?? Šta je za nas sa Ilidže to značilo, možeš sam pretpostaviti, a ta kota je bila na vogošćanskom ratištu? Ispada da su ove akcije Otes-Azići došli ko neka kompezacija! ?

O slučaju "Betanija" ne možemo ni govoriti, eno sad je neki idiot svjedočio protiv idiota Perišića, o tome!

Dalje, najveći moj revolt je bio negdje u junu 93" (pošto me je prozvao i T-Saurus Rex, pa da ispričam), ko se sjeća neobjašnjivog pada linija na Mijatovića kosi, prvi smo tu stigli mi sa Ilidže, a zatim i vojvoda Vaske sa Ilijašanima, tu su negdje se našli i oni momci iz Specijale!

U glavnom kroz opšte rasulo, koje je vladalo od Reljeva do vogošanske-petlje, prošli smo prema linijama, kroz šumu, gore smo uspostavili vezu sa našima koji su ostali u rovovima, i to su bili momci iz Osijeka kod Ilidže, dalje od njih desetak rovova su napustili pripadnici neke vogošćanske brigade, bez žrtava, bez ičega su napustili rovove? To je po meni bilo za strijeljati, ništa drugo!

Čini mi se da je taj zadnji rov osiječana bio "osmica" a ovi momci su na brzinu napravili još dva bočna rova, prema tim napuštenim srpskim rovovima, da bi zaštitili svoj bok od muslimanskog napada!

Cio taj dan smo se lomatali sa turcima po tim šumarcima, da vratimo izgubljene linije, ali nekoliko rovova je bilo na čistini, i nije bilo šanse da se njima priđe, pošto su nas ciljali sa ruba šume, uspjeli smo vratiti samo 3 od 9 čini mi se!

I tada svako zna, da bi bilo ludorija krenuti gore nešto da se radi, a da nemaš podršku praga, bofordsa, BST-a, i ostalih artikala, odozgo iznad Riječice, a za artiljeriju, iskusan borac mora znati, odakle dolaze granate, one što su prelijetale preko nas jezivo zviždale, dolazile sa naše desne strane, to su vjerovatno bile sa Paljeva, a one što ih nismo čuli kad dolaze već samo detonacije, to su one odozgo sa Poljina!

Možda griješim, ali bih se zakleo da je tako bilo, tu noć smo ostali gore na pozicijama, jer nismo uspjeli utvrditi liniju, pa je bilo ludost uvoditi neke druge ljude za zamjenu po mrklom mraku, ostali su u rezervi, izgleda baš oni što su pobjegli, što ih je VP iz Vogošće nafatala, i skupa sa sobom dovela na liniju!

Sjutradan je bio krvav dan, težak, možda meni najteži u cijelom ratu, izgubio sam jednog dobrog prijatelja, ratnog druga, tukli smo se krvavo, u jednom momentu smo se našli pod pravim pljuskom muslimanskih tromblona, na čistini, srećom pa je ta zemlja gore mekana, pa upija sve u sebe, a i ti trombloni neke ručne naprave, pa i nisu sipali gelerima, a izvjesni naš drugar "Kameni" koga su svi sa tog područja morali poznavati, je motorolama, presretao njihove kanale, i davao nama informacije koje su nam život značile!

Poput, one "idu mravi", to su oni zarobljeni nesretni Srbi, koje šalju turci, da pokupe oružje od izginulih mudža, i naravno da nekog izvuku, na njihovu stranu, pošto su moj rođak i stric ostali u gradu kao taoci, bilo mi je mučno to što zovemo te "mrave" da pretrče nama, a oni se dvoume, a onda odustaju, valjda zbog porodica koje su im ostale dole, onda u bjesu naši borci pucaju po njima!

"Krtice" su bile šifre za one što im ukopavaju linije! Vjerovatno isto zarobljeni Srbi!

Sve u svemu, težak dan, od kog mi se i sad prevrće želudac, a negdje poslije podne, smo znatno popravili naše linije i stabilizovali front, na tom dijelu, u to doba "kameni" nas je obradovao, nekom još neprovjerenom informacijom, "momci ulovili ste krupan plijen, samo još ne znam o kome je tačno riječ"!

To veče smo sišli do kasarne u Rajlovcu, da se odmorimo, a ja sam otišao kod svoje prijateljice u "Orao", i tu sam prespavao, jer su oni u svojim kancelarijama imali i krevet za spavanje!

Kod nje sam odgledao izvještaj muslimanske televizije, i tu sam vidio Safeta Zajku, kako prolazi tranšejom kroz Sokolje, ispod jedne kuće prokopana kao tunel, i otuda rukom pokazuje, da je presječena komunikacija Rajlovac-Vogošća negdje dole oko Džamba, i "da se ćetnici nalaze razbijeni u okruženju"!

Pomislio sam tad na "kamenog" dobro bi bilo, da je ta krupna zvijerka baš ovaj komandant zvani "tigar", kad ono se ispostavilo da je tako i bilo, naknadno muslimanski mediji potvrdili, poginuo od granate proslavljeni komandant neke viteške druge brigade, čini mi se!

Mi smo razmjenili tijelo našeg momka tek za četrdeset dana, iako smo iz te akcije izvukli na našu stranu 5 muslimanskih leševa, samo za tu razmjenu!

Eto, hito sam skrenuti pažnju i na neke nevesele trenutnke, sa sarajevskog ratišta, a to je baš to napuštanje tolikih rovova, bez žrtava, pa i sve da su trpili žrtve, šta znači pobjeći u ratu od borbe? Gurnuti nekog drugog da gine umjesto tebe? Nije to regularno, zamislite samo kakav bi masakr bio da je neko tako napustio samo jedan rov u Nedžarićima, ili Kasindolskoj, gdje odmah iza linije stoje kuće naših Srba mještana?

Nemam namjeru nikom da popujem, bilo je što je bilo, mi smo nažalost sve što smo vojnički sačuvali, Dejtonom morali predati, ali žrtva za Republiku Srpsku je bila ogromna, a danas nam to niko ne priznaje! Danas su nam važniji nekakvi Laktaši od samih nas i naših izginulih boraca! ?

Ja i dalje ne mogu da se pomirim sa ravnodušnošću i kratkovidnosti mnogih, ne vrijeđajući nikog posebno, Dodik je možda bio poslanik NSRS ali u Italiji, ako je mogao to dvoje spojiti, ili je bio ratni ambasador, ali više vremena je proveo u Italiji i Boegradu nego u RS!

Dakle po tom pitanju moj je stav potpuno jasan!

Drugo, ja neću da vrijeđam vaše životne orijentacije, mislim otišli ste da živite u zemljama, koje su na nas vršile otvorenu agresiju, a opet nama otuda solite pamet, kako mi koji smo ostali ovdje treba da mislimo i živimo!

Sva ta fama oko Radovana, je bila u cilju rušenja RS, o njemu su mnogi i ovdje pričali kao o nekom odmetnutom vojvodi, koji sjedi negdje troši naše milione, na obezbjeđenje, koje se sastoji od devet prstenova, a Rašo u sredini ima harem žena i uživa dok se mi patimo! ?

E pa kad su izdajice i rđe uhvatile Radovana, ispostavilo se sasvim druga situacije, čovjek imo kontakt samo sa bratićem pod pravim indetitetom, za sve ostale on bio dr. Dabić! ? Živio asketski, pisao i liječio i to naplaćivao, a sva fama oko silnog obezbjeđenja nestala!

Sad se sudi ne Radovanu već Republici Srpskoj, a mi ćemo biti glavne žrtve tog procesa!

Htio bih napomenuti, a da se ne ljute naši "emigranti" pošto imam i ja rodbinu po Čikagu, Dalasu, Sidneju,... jednom je pjesnik Rajko Petrov - Nogo rekao, džaba sva moja pisanja kad su moja djeca postala moderni janjičari! ?

Djeca su mu odselila u Kanadu! ?

Pazite dobro i ne nasjedajte na razne propagande, recimo propaganda je i da je Momčilo Krajišnik bio ekstra lopov, a ja znam da sad njegov sin, preživljava od iznajmljivanja skija na Jahorini, a ima fakultetsku diplomu u džepu! ?

Tebi takođe Špiro iz Banovaca, mogu reći ako Dodika slaviš samo za to, onda nemaš zašto! ?

To crkavice što ti je on kao povećao, nije ti dao iz svog džepa, već od sviju nas, kojima uzimaju 17% od svega i svačega i sišu nam krv, dok ne pocrkamo do njihovih nameta i poreza!

Znaš li da se svako od nas zdravije i sadržajnije osjećao 96" nego sad? Osim što su nas popljačkali domaći tajkuni, on nam je najviše privrede upropastio, dovodeći raznorazne majmune kao ministre eksperte, pa su nam ovi doveli i strane oligarhe da nas dodatno eksploatišu, onako za džabe, kako rade i ovi domaći profiteri!

Pogledaj samo šta rade od zdravstva, od bijeljinske "Save", sa "Šumama Srpske"...

Znate li vi da nekadašnji ponosni Radovanov vojnik, sada prosi po ulicama! ?

Nije li to vrhunski cinizam? Da li bi bilo gore da su Turci zavladali nad našim prostorom! ?

Zašto vi iz inostranstva tako olako padate na šarene laže, dotične gospode, oni vam ispričaju bajku, i vi se odmah primite, pogledaj ove Dodikove, busali su se u referendum o nezavisnosti Republike Srpske, sad ni "a" o tome?

Busali su se za Potočare, pa su dali Turcima i izbore u Srebrenici povrh Potočara! ?

Busao se Slavuj u himnu takozvane BiH, da nikad neće proći kroz parlament BiH, pored njega i Lale Koprivice i ostalih snsd-poslanika, pa dobismo najgoru moguću himnu, u njoj ni S od Srba, niti Srpske! ?

Dokle laži, čemu laži služe? Pod tom firmom su nam sa međunarodnom zajednicom razbili kakav takav srpski centar ovdje na području Srpskog Sarajeva i Vladu na Palama!

Sve su razgrabili i odnijeli tamo u svoje sredine, nama su ostavili ovdje, samo pustoš da sami pariramo velikom muslimanskom centru kakvo je Sarajevo!

Nije tačno da se sve tada prokrijumčarilo, ostalo je dosta toga, ali fabriku ne čine samo mašine, već ugovori, poslovi, ljudi, radnici, stručnjaci,...

Svi vi dobro znate da je sunovrat naše privrede počeo, poslije političkog puča one smrdljive Plavšićke izdajnika Dodika i još nekoliko likova SPS-a, i ostalih budi-Bog-snami političara '98, od tada mi tonemo bez da dotaknemo napokon dno!

Zdravo vi nama bili, i sretno se vratili u domovinu, ako imate namjeru, jer koliko vidim ni tom zapadu se ne piše dobro, ako, tako i treba, sve po zasluzi, a vi se nama vratite, ako ste otkinuli koju kintu, to je odlično, ovjde je još uvijek i vaše mjesto!

Nadam se da će ovo Željko objaviti, malo je nadugačko, ali nek potrpa hronološki redom!

Pozdrav!

Evo, ja objavih, a ostali neka sude! Ne kažem da nema i po koja pametna, ali vidim ja da se tebi osladio "kajmak" koje si ti sa svojim saučesnicima u "zločinu stoljeća" krao i šakom i kapom.
Idi na stranu - |listaj dalje|