fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

olovo - 21209 - 27.03.2009 : Patagon Olovćić Olovo - best (0)

Olovo u 'kojem ratu'


Moj dobri " nekadašnji " susjede ovu knjigu što tražiš imam a ima je i u gradskoj biblioteci Olovo. Jednostavno ćeš doći do nje, a nemaš nešto posebno ni pročitati, jer je štovani Jeremija pisao i što je bilo i što nije u toj knjizi. Isto kao kad se seoske mahaluše sastanu iz kahvu pa rastresaju i bistre bjelosvjetsku politiku.

Za razliku od te knjige ja od srca preporućujem novu knjigu o Olovu "Olovni junaci" gdje je apsolutno istinito opisano sve ono od 92 pa do 95. Bez imalo nacionalizma ili mržnje knjiga obrađuje temu ratnih dešavanja kako u gradu tako i po linijama, posebno su interesantne priče vezane za bitku na Kruševu, presretnute razgovore putem RV vaših komandi, a za dunjaluk sa Nišičke visoravni biće interesantan ratni dnevnik jednog vašeg komandira čete kad je klizno sa Mačka preko Ravanjskog polja.

Knjiga izlazi polovinom aprila u izdanju "Mladine" i biće štampana u 5ooo komada, koji će biti besplatno podjeljeni. Ovo je poklon ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona.

Eto tako, ako još šta mogu pomoći, ja sam ovdje 24h. Pa ljudi moramo se pomagati, uništiše nas ovi naši vladari i ako mi sami jedni drugima ne pomognemo, neće ni oni nama. Pozdrav za moderatora uz poruku "Ova knjiga gostiju i rubrika gdje se traži familija i prijatelji mogla bi se nazvati i "Pokidane veze". Care pozdrav za tebe i trebao si na nekoj od stranica objaviti onaj moj tekst o ribolovcu.

Pozdrav od Patagona.

Patagon,
ako mogu da te zamolim da mi nabaviš jednu od tih knjiga "Olovni junaci", bio bih ti jako zahvalan i za to bih ti se odužio. Konačno, ako možeš da ostaviš svoju pravu email adresu. Garantujem anonimnost, kako tebi tako i mnogim ostalima sa kojima sam u kontaktu.
Idi na stranu - |listaj dalje|