fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

raspad_juge - 2120 - 17.09.2005 : Mijat Šuka - best (0)

Za Sulju Romaninca


Vidi "školski"druže, da si poznavao Zoranove roditelje, ne sumnjam, onda bi trebao znati da smo Željko, Zoran i ja sa njima bili sa tobom u razredu. Dakle u našem odeljenju su od vas muslimana bili: 2 godine, I i II razred gimnazije Dinko Vrabac, III i IV razred Dinko i Durak Avdaga, Hodžin unuk iz Banjalučice ili okoline, kasnije policajac u Sarajevu. Mi smo bili jedno od tri odeljenja maturanata Sokolačke Gimnazije, u popodnevnoj smjeni nije bilo muslimana, samo prije podne, pošto su vozarili: i to 7 u "a", 2 u "b" odeljenju, i niko u popodnevnoj smjeni! A ti da imaš ono što nemaš ne bi se predstavljao kao tamo neki Suljo, no bi napisao: Benjamin, Sejfudin, Nermin, Nedim, Dinko, Avdaga... ili ova trjica ostalih. Znam ja i njihva imena no nisu važna, kao ni tvoje, samim tim što se kriješ iza "Sulja".
Nacionalizam nemoj imputirati ni Željko, no nama meni lično je bilo jasno sve davno prije ovog nesretnog rata, ko forsira nacionalizam. Evo navešću ti jedan primjer koji se desio 5-6 godina prije rat a možda i prije, nije važno, važna je poenta.

Primali u Savez Komunista jednog muslimana u tadašnjem "Autotransportu", zbog nacionalne linije, zna se i ime, pa ga pitali dali je raščistio sa religijom. On odgovara: "JESAM BRTE VEĆ ĆETIRI GODINE MI VLAH U KUĆU NIJE UNIŠO". Njega su tada primili u SK.

P. S. Za mene ste bili i ostaćete muslimani, jer ni po Darvinu niste mogli za tako kratko vrijeme evoluirati u Bošnjake!
Idi na stranu - |listaj dalje|