fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politicari - 21188 - 24.03.2009 : Rammstein - best (0)

Pljačka, pljačka..


Takozvana vlast Milorada Dodika nije nikakva politička opcija, već zločinačka organizacija duboko ukorijenjena u institucije Republike Srpske, kojima suvereno vlada i koje je pretvorila u izvršne organe mafijaškog udruženja. Za protekle tri godine, ova banda opljačkala je bezmalo milijardu maraka, osiromašila ovaj entitet, a građane dovela na ivicu bijede i apsolutno im ugrozila i fizičku egzistenciju. Suština Dodikove kriminalne vladavine, o kojoj pišemo već mjesecima, leži u namjeri da se opljačka sve što "oči vide", a nakon toga da se uruši entitet kako bi se taj vanvremenski kriminal prikrio. Kradu svi " od opštinskih funkcionera do onih iz republičkih institucija, bezobzirno otimajući i računajući da niko od njih neće odgovarati, jer imaju apsolutnu vlast. Bezobrazluk i osionost mafijaških vlastodržaca prevršili su sve mjere i došli do faze u kojoj otvoreno otimaju od građana, uopšte ne zazirući od organa gonjenja. A i zašto bi, kada su pravosuđe i MUP RS potpuno u funkciji gangsterske elite i aktivni su učesnici pljačkaškog pohoda, goreg i od nekadašnjeg djelovanja divljih hordi, koje su, svojevremeno, poharale Evropu nekoliko puta. Da je tako, najbolje svjedoči djelovanje Neđe Ilića, direktora JP "Šume Srpske", Rajka Bulajića, čelnog čovjeka gazdinstva u Sokocu, kriminalaca Mirka i Brane Čolovića, sudije Luke Borovčanina i ostalih članova Koza Nostre, čiji je specijalitet pljačka drvnih sortimenata. Uostalom, činjenica da je tokom 2007. godine ova banda u JP "Šume" opljačkala ravno 24. 392. 479 KM, notorno to potvrđuje.

Tako stoji i u zvaničnim izvještajima, a za 145 miliona opljačkanih, od nas nesretnih građana RS, tek se samo nagađa, a pitanje da li će ikad biti jedan pošten sudski proces, nad tim oligarhijskim centrom moći iz staklene zgrade vlade u Banjaluci!

Ne znam, čemu se uopšte nadati, kad danas apsolutno sva mjesta na istoku RS liče jedno drugom kao jaje jajetu, Trebinje, Ljubinje, Nevesinje, Srbinje, Čajniče, Rudo, Novo Goražde, Kalinovik, Trnovo, Višegrad, Rogatica, Sokolac, Han Pijesak, Vlasenica, Šekovići, Bratunac, Milići,... sve je to pustoš opšta, svakako je ta mjesta vajni premijer namjerio dati Sarajevu, Tuzli i Mostaru, na "prudskim dogovorima", pa ga i ne interesuje ništa više nego da odavde izvuče što više sirovina i resursa, i tako svoj kanton laktaše trajno obezbjedi, a za populaciju ga briga isto ko za lanjski snijeg!

Takav alibi laktašenko kupuje baš ovakvim slučajevima kao što je Sokolac, koji daje neku podršku njegovim kriminalcima i oligarsima, što je još veći apsurd, zapravo apsurd par ekselans da narod pomaže svojim diktatorima da ga uspješnije pljačkaju! ?

Neki regioni na istoku RS, poput Bijeljine, Srpskog Sarajeva, Pala i Gackog se suprotstavaljaju i odupiru, ovako užasnom pohodu dodikove klike u bestijalnoj pljački svega vrijednog što je ovaj narod mukom stekao i još većom mukom sačuvao, i u tome bi svi mi trebali pomoći, ako nam je cilj da preživimo na ovim prostorima! ?

Ili da sve ovo ovdje prepustimo turcima, a mi da se lijepo preselimo u Banjaluku, pa tako steknemo podjednaku šansu za opstanak ili nestanak!
Idi na stranu - |listaj dalje|