fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 21183 - 23.03.2009 : Patagon Olovćić Bosnija - best (0)

Groblja


Danas sam oko deset časova išao nekim poslom u Lukavicu. Tačnije, išao sam kod onog majstora što popravlja karburatore. Ima radnju kod crkve. Elem, dok sam čekao za auto ja malo procunjah po tom mjestu i vjerujte da sam ostao i začuđen i iznenađen.

Šta je u pitanju? Groblja. Eto to je u pitanju. Vaša srpska groblja su u pitanju. Musliman sam, ali vjerujte da sam bio neprijatno iznenađen kada sam vidio u kakvom su vam stanju groblja. Vidi se po tekstovima na spomenicima da su većina od njih bili vaši borci. Eh, šta me potaknulo da vam ovo pišem. Strašne priće pišete o vašim junacima koji padoše za otadžbinu, za srpstvo, a dozvoljavate da vam groblja vaših junaka budu pretvorena u smetljišta.

Dođite pa vidite! Pogledajte svoju sramotu i zapitajte se da li je to u redu. Sve je lijepo uklesano poneki stih i tome slično ali prljavo do bola. Jednostavno da vas sve bude sram. Ako ih ne zaboravljate u pisanju nemojte ni zaboravljati njihova vječna počivališta. To im bar duguje država to im dugujete vi njihovi saborci.

Neće vaši političari doći i zapaliti svijeću ni pokupiti ono silno smeće i rastjerati gavranovee što se otimaju o oglodanu koščuru iz obližnje mesare. Prihvatite se posla, i da se to uredi kako treba makar vi borci i njihovi suborci to odradite ako neće opštinari a Bogami i u većini slučajeva ni njihove porodice da to odrade.

Nek vam je to u amanet, pa kada opet odem tamo da mogu lijepo napisati. Ljutili se ili ne ljutili, tako vam je kako je. Vjerujem da sva groblja nisu kao ova ali ja vidjoh ova i zato vam kažem da ne valja što ste ih brzo zaboravili.
Idi na stranu - |listaj dalje|