fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_nisici - 21132 - 19.03.2009 : Struja - best (0)

Naše tenkovske posade


Jovo, tvoje pisanje cijenim jako puno, ali kada opisuješ neke čudne manevre u zaklonu naših tenkova, u slobodnom prevodu ja to shvatam kao naši tenkisti su se u.... i kada je Šućur izašao da puca. Počele su mi više ići na živce te priče o Šućuru. Više ga mi hvalimo nego muslimani. On je bio običan smrad, koji ispuca dvije granate i sakrije se. San svakog srpskog tenkiste je bio da se sretne oči u oči sa tim smradom koji se samo vješto skrivao. Samo bih zamolio kada se veliča taj Šućur da se od naših tenkista ne prave kukavice, mislim da to nisu zaslužili. I da se navede ako se neko prepao tog smrada.

Sada, ako baš pričamo o tom datumu, naređenje je bilo da se toga dana ne puca jer je Mladić trerbao da dođe. I došao je. Stajao sam par koraka od njega kada je naredio da se tenkovi propisno parkiraju, da izgledaju kao vojska, a ne kao raspuštana banda. Onda je bez pancira otišao na prvu liniju. A kada se vratio održao je onaj govor: "A sada bi trebalo da se krene dolinom rijeke Krivaje, pa Kladanj"...

Hoću da kažem da je (čini mi se) Okruglički bataljon imao jedan ili dva tenka. Ne znam koliko dobro je posada bila obučena i koliko su imali iskustva, ali znam da je u jednom od njih bio vodoinstalater, koji prije rata nije ni vidio tenk.
Idi na stranu - |listaj dalje|