fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

gorazde - 21098 - 18.03.2009 : Oko BIJELJINA - best (0)

Goražde - aprila 1994. godine (3)


Iste večeri, u bolnicu su mi došli Šorak, Moca i Francuz. Zamolio sam ih da me izvedu iz bolnice i prebace kući, jer su doktori htjeli da me zadrže tu bar desetak dana. Ne znam kako su uspjeli da ubjede doktora da potpiše otpusnu listu i našli auto da me voze kući. mi napise otpusnu listu i nasli su auto da me vozi kuci, ali sam im do neba zahvalan za sve što su učinili za mene.

Šurku ponekad sretnem, čak ga i pozdravim. Možda ćete se pitati zašto. Vjerovatno zbog toga što vjerujem da će Sveti Petar svima odrediti kaznu kakvu zaslužuju. Eh, što ti je sudbina: Šorka i Moce više nema, a on se šepuri, neće ni Bog svašta. Moca je poginuo ne dugo nakon moga ranjavanja, od rikošeta u okršaju za Moševačko brdo.

Ta 1994. godina je odnijela veliki broj mojih prijatelja i saboraca. Bilo bi tu jos da se pise ali ne mogu nek neko drugi nastavi.. neko ko je bio ratnik a ne setac.

Bogatstvo čojekovo nije novac mada je neophodan, nego prijatelji i drugovi. Kada to izgubi izgubio je sve u životu i živi samo zato što mora.

Neka im je vječna slava i hvala za sva ovozemaljska dobra.
Idi na stranu - |listaj dalje|