fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

olovo - 21072 - 16.03.2009 : Patagon Olovćić Olovo - best (0)

Lovci, Kruševo, rat


Znam da je još daleko od istinskog pomirenja i njega neće biti dok zločinci sa sve tri strane ne budu izvedeni pred sud. Ali znam i to da ima lijepih pomaka u zbližavanju starih prijateljstava i obnavljanja komšijskih odnosa. Navešću ti i jedan lijep primjer lovačkog druženja. Gotovo svakog vikenda u Olovo dolaze braća Drago i Marko Žugić i sa Imširovićima iz Ponijerke idu u lov. Sve je to lijepo i krasno, samo jedino što ne valja u svemu tome što se vrši i razmjena sokolačkih pasa za lov za pse iz Olova. Jedni se uhvate i idu gore a odozgo dolaze drugi. Prepoznaće se oni u ovome koji su.

Mogu ti ako hoćeš sa svoje tačke gdje sam bio opisati kako je to teklo ofanziva na Olovo 1992. godine, bitka za Kruševo i borbe na Nišičkoj visoravni kao i neke prepiske ratnog dnevnika sa centra za PEB. u pa da vidi čitateljstvo kako je to izgledalo iz drugog ugla. Bilo je jako veselo to je neosporno.

Ali kad sve to sada onako realno sagledam koja je to budalaština bila-Na primer, kada ste uzeli Kruševo imali ste dosta poginulih. Sjećam se slike jednog odbijenog napada kada je na snijegu ostalo sedamnaest srpskih vojnika. A nakon Dejtona mi uzesmo Kruševo bez borbe. Jebeš rat!
Idi na stranu - |listaj dalje|