fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

profiteri - 20998 - 11.03.2009 : Neko - best (0)

U vezi Nišića i šverca


Bilo bi mnogo bolje i pametnije da se ljudi ne prozivaju imenima, većina njih je jos uvjijek živa i nemojte bez potrebe da stvarate neprijatelje. Da je šverc postojao od Lješeva preko Kokoške na Kiseljaku pa sve do Zavidovića - to svi znamo? Ali ono što mnogi ovde ne znaju ili neće da znaju jeste da skontaju kakav je ustvari bio protekli rat u BIH?

Bio je rat interesa i para! Da nije bilo tako mi bi danas imali pobjednika toga rata, jer kada je Mladić presjekao put na Igmanu, naredili su mu da se povuče? Zar nije Milovanović ušao u Bihać 1993. godine, pa se na kraju povukao. Zar nije Alijina vojska i HVO bili pred Banjalukom 1995. godine? Sve te činjenice mi znamo i opet će čudimo što je Žuga, Slavo Kojić ili Petar Trifković su radili to što su radili.

Nebuloza da je Rada Sando, pokojni Bojo Đuka ili Rajko švercovali, mu nije potrebna.... Ili kao što se pisalo da sa ubistvom Bore Radića ima veze policajac Petar Motika? Stanite malo ljudi, hoćete čovjeku koji živi u Rogatici da napravite probleme, ili on vama?

Ja znam mnogo o ratu i pojedinim ljudima pa ipak ne idem tako naivno da pišem ovuda, jer ako su se i ponašali kako su se ponašali, to im je omogućio onaj koji je i pravio temelje Republike Srpske, a kojeg se većina sada želi odreći.

Nadam se da ćes ovoaj moj tekst i objaviti. Ne znate vi ništa o Bradi Damjanoviću, niti o Đukama a pogotovo ne o Petru Trifkoviću.

Prošlost ne treba zaboraviti, bez obzira kakva ona bila. Jer sve što se ne zapiše, biće zaboravljeno. Sa druge strane, ono što je zapisano istoričari će proučavati i u zavisnosti od njihovog saznaja i dokumenata proglasiti istinom ili neistinom.

Mladiću zamjeram samo jednu stvar. Kao vojnik je imao pravo da na licu mjesta strijelja svakog vojnog obaveznika koji je bio u upleten u prljave rabote, a pogotovu šverc municije. Nažalost, to nije urađeno ni jednom, pa se šverc pretvorio u opštu zarazu na tim prostorima, koja je u mnogome umanjila borbenu gotovost.

Sa druge strane, znam i zašto to Mladić nije uradio. Opšte je poznato da je naš Predsjednik bio kralj švercera na tom području. Kada se sjetim toga, nekako mi uvijek dođe da zaplačem i uvijek mi se u glavu vraća jedna te ista misao: "Imali su partizani pravo kada su strijeljali borca za jednu ukradenu šljivu".
Idi na stranu - |listaj dalje|