fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

raspad_juge - 20954 - 08.03.2009 : Nenocc - best (2)

RE: Đogiću iz Olova


Poštovani komšija,

Drago mi je da i na vašoj strani ima normalnih ljudi kao što si ti i nadam se da nisi jedini. Da bi bili dobri susedi treba da se uvažavamo i poštujemo. A da bi se uvažavali i poštovali, jedan je od preduslova da malo zaboravimo šta se dešavalo u minulom ratu.

Da bismo mogli neke stvari da zaboravimo potrebno je da se svi kazne za počinjene zločine, kako izvršioci tako i nalogodavci i oni koji su znali za zločine a nisu ništa uradili da se spreče.

Takve stvari vidimo da se dešavaju u Den Hagu ali samo sa Srbima.

U Beogradu su nedavno podignute optužnice samo za Dobrovoljačku i ono što se posle toga dešavalo i još uvek dešava ne može doprineti "zbližavanju stare raje" i komšija.

Vaši političari nastavljaju negirati zločine, Granić, Silajdžić... i čini mi se da se podsmejavaju pokušajima Beograda da se počiniocima i nalaogodavcima za iste sudi. Svi znamo da je Granić bio jedan od nalogodavaca, nije valjda da se boji pravde.

Takođe bi bilo dobro kad bi političari u Beograda shvatili da ne mogu više da vrate Kosovo pod svoju upravu, isto važi i za bošnjačke političare koji moraju da shvate da mi više nećemo da budemo pod upravom Sarajeva i da nam se tamo kroje kape.

Niti da nam pogode broj kape, niti marku koju mi volimo.

Bilo bi krajnje vreme da se vaši političare urazume i da vas više ne vode u uništenje kao što su do sada radili, i da budu manje drski i prepotentni.

Vi bi trebali sami da im šaljete signale da vaši političari ne rade dobro svoj posao.

Vi bi inače mogli i sami bez političara tome da data doprinos. Naveo bih primer tada mladog Bošnjaka, koji je bio prisutan kada je banjalučki muftija ubio vojnika od 19 godina iz Banja Luke koji je bio u grupi od sedam zarobljenika. Svi su tada pobijeni a vaš muftija negira.

Taj mladi Bošnjak inače krije svoj identitet i pod zaštitom je srpskog tužilastva, kaže da je neki pop učinio sličan zločin već bi se nalazio u Den Hagu.

Nekako ćemo da izađemo na kraj sa štrjkovima, neimaštinom, sa gubljenjem radnih mesta ili sa nestvaranjem novih. Trebaju prvo rane da nam se zaleče, moj susedu. Treba da svako ima "svoju avliju i svoju kapiju". Treba da poštujete našu volju da živimo u svojoj "avliji" i ne treba da provaljujete kroz našu kapiju i onda da kažete da smo mi okuparori svoje "avlije".

Tek tada ćemo da živimo u miru i da se poštujemo.

* Avlija...... Država
* Kapija...... Granica

Živeli!
Idi na stranu - |listaj dalje|