fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 20871 - 01.03.2009 : Oko Bijeljina - best (1)

Dugi, Mićo


Uređaj za noćno osmatranje i dejstvo tkz. "Pasivni IC", koji smo posjedovali dobijen je od Pančevaca i nalazio se kod mene. Pravi, sada znaš i ko sam, ali te molim da to zadržiš za sebe. Sa istom molbom se obraćam i ostalima.

Dugi, taj veliki i hrabri momak će mi uvjek ostati u sjećanju. Nosio je ogromne čizme, i nigdje nije mogao da nađe taj broj pa je išao u nekim poderanim, iz koji su mu virili prsti. Prilikom pada Jasena, muslimani nisu znali šta ih je snašlo tako da je iza njih ostao i džip "Micibuši". muslimanski šofer je imao velike čizme. Nastala je trka oko džipa. Šofer je bježao a Dugi ga jurio i govorio: "Neću ti ništa, samo mi daj čizme". Mi koji smo to posmatrali, smijali smo se toj beskonačnoj trci u krug. Onda je musliman izvadio bombu i ubio. Dugi, samo što se nije rasplako! Trebale su mu čizme jer je bio maltene bos. Sa nekom tugom je skino te baksuzne čizme, obukao ih i već sutradan nagazio na "paštetu". Džip je predat Bijelom Vuku da ga proda i da se novac podijeli porodicama poginulih boraca, ali od toga nije bilo ništa.

Tom prilikom, najveće gubitke je imala jedinica "Plavi golf". Danas ih ima samo trojica preživjelih.

Mićine pogibija je za mene bila pomalo čudna. Sa njim su bila njegova dva najbolja druga i borca Šorak i Ć. R. . Nalazili su se u nekoj šikari i šipražju. muslimana nije bilo u blizini, a Mićo je pogođen iz 84-ke i to iz neposredne blizine. Ne znam da li se radi o grešci, ali desetak metara od njih je bila još jedna osoba, koja je imala 84-ku. Ovo sam čuo od Šorka, ali i od ć. r. sa kojim sam bio na liječenju nakon ranjavanja. Kako ovo nije provjerena informacija, molim vas koji ovo čitate da ne shvatite pogrešno. Ja sam samo prenio ono što sam čuo.

Nakon Mićine pogibije, mi koji smo od početka bili sa Mićom u 1. diverzanskom vodu, postavljanjem Alija za novog komandira jedinice, nismo više bili poželjni pa su nas rasporedili po drugim jedinicama. Mi smo novom komandiru smetali! Za mene je čak napravljen i nalog za hapšenje, mada sam bio na liječenju. Bio sam ranjen i imao sam odobrenje za liječenje.

I danas se pitam ko je Alija narkomana postavio za komandira. Znam da je Ali bio u odbrim odnosima sa Majom bezbjednjakom. Pitanje je samo, koju vrstu odnosa su imali?

Neka im je svima vječna slava i hvala za sva ova zemaljska dobra.
Idi na stranu - |listaj dalje|