fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 20840 - 27.02.2009 : Srdjan Vukovic Pale - best (1)

Dugi, Segedin


Radi se o Dugom, našivali mu kombinezon materijalom od šatorskog krila. Mislim da je i on stao na nagaznu minu, ali ne znam tačno. Francuz je onaj veliki, on mi je više ostao u sjećanju.

Na dan kad je pao Jasen 24. septembra 1994. godine, negdje oko podnevnih časova, neposredno poslije završetka akcije, odlazim u Žicu u posjetu stricu koji je dan prije stao na minu na Malom Jasenu, u nadi da ću "uzeti muštuluk" ali zatičem u njegovoj sobi Vrbasa i Božu Savića koji su mu javili za Jasen prije mene.

Tom prilikom izađem u hodnik i vidim nekoga poznatog u hodniku na nosilima, bio je to momak iz Jurišnog voda, Segedin, već sam ga pominjao i mislim da mu je tako bio nadimak *. Bilo je to neposredno nakon što su ga operisali, tom prilikom je ostao bez noge. Pitam ga šta je, a on kaže onako kroz trans:
  • "... ono nikada neće pasti, Jasen se ne može uzeti.... "
  • "Jasen je pao" - kažem mu ja. Tek kad sam mu ponovio sa osmijehom treći put, shvatio je da je istina, znam da se samo osmijehnuo, a onda su ga odvukli u neku sobu gdje nisam mogao ući.

    Eto kakav je to borac bio... Nije ni razmišljao u kakvom je stanju bio, mislio je šta je sa njegovim drugovima koji su ostali u borbi poslije njega.
    *. Oko, ako znaš potvrdi mi molim te!
  • Idi na stranu - |listaj dalje|