fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

komentari - 20822 - 26.02.2009 : Nenocc - best (0)

Ne zaboraviti


Mi smo izgleda kao narod skloni brzom zaboravljanju i opraštanju i ne znam šta bi nam se još moralo desiti pa da se od te loše navike odviknemo i da postanemo malo nacionalno ostrešćeniji.

Neka zaborave i oproste oni koji hoće, ja ne mogu!

Beograd, Božja 1993. godina, poznata pevaljka/zaboravio sam u medjuvremenu koja je bila / promoviše novu ploču i kao uvod počinje sa pesmom: "Mujo kuje konja po mesecu! " i kad je stigla do "kuje" ustaje jedna prisutna novinarka i gađa gore pomenutu glupu kozu tašnicom. Ako neko zna o kojoj se kozi radi neka napiše.

Bili smo brzi da zaboravimo Jasenovac i sve jame, za koje niko nikada nije odgovarao, da ih sad ne nabrajam, i kako su nas sve klali i čerečili i oči vadili, da postanemo najveći komunisti i Maršalove najvernije sluge i vazali.
I desilo se ono sto se desilo! Opet su nas u Sarajevu bacali u jame, i ne samo tamo, i klali i silovali i šta nam sve nisu radili i još hoće da žive zajedno sa nama u istoj državi. Ako mene pitate ni na istom kontinentu ne treba da žive sa nama, slobodno neka se sele.

Narod koji zaboravi svoju prošlost nema ni budućnosti!

Mislim da je sledeći stih vezan za Prvi srpski ustanak, ali ga je u svakom slučaju narod ispevao, i u zlim vremenima uvek primenjiv. Kamo sreće da smo malo više čitali junačke pjesme.

Žene, Decu u zbegove šaljte,
A vi se sjajnog oružja hvatajte.

Živeli!
Idi na stranu - |listaj dalje|