fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

komentari - 20739 - 22.02.2009 : Nenocc Pescana Evropa - best (0)

Gastarbajteri


Kada neko za sebe kaže da mu je život bio teritorijalno vrlo širok i još sebe naziva velikim patriotom, onda je zadnje što možeš očekivati od takve osobe upravo ono što radi naš prijatelj Struja.

A još kad traži dodatne informacije o Mići Vlahoviću, i zavetuje se da će od srca dati za spomenik M. V. više nego gastarbajteri, onda ne razumem ništa.

Dragi prijatelju Struja ti si jedan od par stotina hiljada Srba koji su morali napustati svoja ognjišta. I ja sam jedan od vas. To je bila cena koju smo morali da platimo, da bismo sada imali našu Repibliku Srpsku, našu Skupštinu, našu Vladu, našeg predsednika, naše muzičke urednike i pravo da slušamo "Odakle si sele.. Oj, vojvodo Sinđeliću" a ne one njihove.

Neki od nas su dospeli u Rogaticu, i ti među njima, drugi u Vlasenicu, treći u Sokolac, i da ne nabrajam dalje... Za vreme Titove Juge komunjare su govorile: "Snađi se druže! " Tako je bilo pre komunizma, za vrema komunizma, pre rata, posle rata, i tako će uvek biti. Međutim, to ne znači da smo svi mi, manje-više prepuštani sami sebi, uz ono što nam je sudbina odredila, da uradimo ili upravo ne uradimo od našeg života.

Život je nemilosrdan moj prijatelju, i malo ih je na ovoj planeti koje život mazi. Gastarbajteri sigurno nisu krivi da si ti sada u Rogatici i ne zaslužuju da ih kritikuješ, ali možeš da se nazivaš većim patriotom, stvar ličnog uverenja. Ako si nekada živeo u Štutgartu kao što tvrdiš da jesi, onda sigurno znaš da dva piva koštaju 3, 60" a kad novac šalješ, a nadam se da si slao, onda sigurno znaš da troškovi slanja novca izvan Evropske Unije iznose oko 35", dok ti tvrdiš da mi šaljemo manje nego što kostaju dva piva.
Bojim se da će ovo tvoje pisanje imati samo kontra-produktivan efekat ako si možda mislio da navedeš ili da potakneš gastarbajtere da uplate više.

Takođe ne razumem kada neki kritikuju "Pravog". Kao: "Mi smo se više borili, nemoj stalno da pišeš ja, piši više mi... Kako će čovek pisati mi kad je to sam proživljavao i kako on da zna šta su drugi osećali u pomenutom trenutku.

Evo ja sam na primer ( možda ću sada i ja biti kritikovan zašto ne pišem mi ) prije nekih mesec dana zamolio našeg prijatelja Željka da me stavi na spisak donatora, ali je Željko to sigurno zaboravio, šta mu ne zameram, ali ga sada javno ponovo pozivam da me stavi na spisak i obećajem i ja od srca 50".

Neno,
kao prvo, samo si djelimično u pravu da te nisam stavio na spisak. Tvoje ime se nalazi na stranici donatora već desetak dana. Primjetićeš da tamo stoji "NenoCC" i "nekada Sokolac" ali to je zbog toga što još uvijek zvanično nisam objavio da si ti donator ove akcije.

Pored toga, nisi ti jedini donator kome nisam objavio ime: tu je i par donatora iz Aleksandrova. Možda ima tu još poneko, moram da pregledam sve poruke. Ovdje ne računam one koji su se javili ali nisu dali tačan iznos donacije koju bi mogli priložiti, tako da oni još nisu u "ozbiljnoj" konkurenciji.

Izvini zbog ovoga, ja to zovem "politika sajta". Inače, imam dosta posla jer se o Otadžbinsko-odbrambenom ratu ovih dana piše jako puno, pa provodim dosta vremena uređujući tekstove.

Izvini na ovome, i obećajem ti da ću zvanično objaviti da si donator, danas ili eventualno sutra.

Nisam imao namjeru da odgovorim na Strujin komentar, i u potpunosti se slažem da njegov komentar može imati kontra-produktivan efekat. Veoma dobro znam kako je živjeti u inostranstvu, i siguran sam da mnogima tamo ne cvjetaju ruže. Pogotovu onima koji izgube posao, ili rade na crno. Mnogi se zbog toga i vraćaju u Republiku Srpsku znajući da će tamo bar biti sa svojom rodbinom i prijateljima. Vjerovali ili ne, što se finansija tiče mnogima će biti - isto!

Konačno, htio bih da kažem da je Struja novi posjetilac ovih stranica, i pokušao je da kaže da bi "Pravi" tebao da napiše nešto o Mići Vlahoviću jer ne zna da mi imamo već dosta toga napisano. Zbog toga, nemoj molim te da mu to zamjeriš jer ja vjerujem da je do sada to već shvatio. Štaviše, slučajno znam da je i lično pohvaljivan od Vrbasa, što dosta govori o njemu. Da li Struja zna ko je Mićo Vlahović, u to ne sumnjam! Možda je čovjek malo prenaglio, tj. prerano uletio u vatru, to mu vjerovatno ostalo još iz rata! Mi ne treba da mu to zamjerimo, a pogotovu ne da se oko toga prepucavamo.

Konačno, mislim da je moja greška što sam propustio ovaj komentar, tj. što nisam iskoristio svoje pravo da taj red izbrišem. Taj dio rečenice koji se tebi nije svidio, ja sam upravo izbrisao.

Struja, ako ovo čitaš, molim te da ne odgovoraraš na ovaj komentar. Obojicu vas jako cijenim, a ne želim da vaše komentare brišem!

Pozdrav, za Braću Srbe!
Idi na stranu - |listaj dalje|