fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 20672 - 16.02.2009 : Oko bijeljina - best (1)

Mićo, Ranko, Jasen


Evo još jedne interesantne priče o Mići Vlahoviću i Ranku Radovanoviću. U jednom od pokušaja da se zauzme Jasen, a bilo ih je desetak u tih par dana, krenula je grupa boraca (1) puzeći prema rovu koji nam je zadavao najviše problema.

Prvi je išao Ranko, odmah do njega je bio Moca. Prišavši vrlo blizu do rova, Ranko je bacio bombu ali se ona odbila od drveta i vratila prema nama. Mićo Vlahović je to odmah primjetio i upozorio nas da zabijemo glave u zemlju. Jedan od gelara je okrznuo Ranka po stražnjici, pa je on otišao na previjanje.

Mada su Ranku svi govorili da se ne vraća, jer smo vjerovali da borca koji se vrati ranjen na liniju prati neki maler, Ranko se ipak vratio. Prilikom zalijeganja za neko drvo nagazio je na "paštetu". I dok smo izvlačili i po drugi put ranjenog Ranka, Mićo Vlahović je nožem od neke stare puške našao još jednu nagaznu minu.

Nakon toga, akcija je prekinuta. Sutradan smo ponovo krenuli u napad. Muslimani su nas zasuli minobacačkim granatama pa je par sitnih gelera pogodio i mene. Nije bilo ništa ozbiljno, ali su me Mićo Vlahović i ostali drugari natjerali da se ne vraćam na liniju, da ne bih prošao Ranko.

Taj dan smo i zauzeli Jasen.


(1) Mićo, Šorak, Moca, Zika, Rade, Ranko, Bijeli Vuk, Plavi Golf, Miketovi momci i ja. Bilo je još par momaka, ali se na žalost ne sjećam svih imena.
Idi na stranu - |listaj dalje|